Megint Magyarországot támadta Soros György fia

Alexander Soros
Vágólapra másolva!
Kizárólag baloldali szervezeteket támogat Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózata – állítja a milliárdos fia, Alexander Soros, aki a múlt héten interjút adott az izraeli Jediót Ahronótnak.
Vágólapra másolva!

Alexander Soros az OSF alelnökeként nyilatkozott, írja a Magyar Idők, és lényegében egyenlőségjelet tett az emberi jogokat, a demokráciát, az átláthatóságot, a szólásszabadságot, a kisebbségeket támogató, a zsarnokság és a korrupció ellen küzdő szervezetek és a baloldaliság közé, s ennek a nyíltan vállalt baloldaliságnak tudta be azt, hogy őt, de mindenekelőtt apját világszerte támadások érik.

Soros fia egyébként felidézte, hogy az OSF a világ 43 országában eddig 14 milliárd dollárt fordított különböző programok támogatására, és manapság évente nagyjából egymilliárd dollárral gazdálkodik.

Alexander Soros (elöl) Forrás: Instagram

Majd arról is beszélt, hogy szerinte a Soros-hálózatot ért támadásoknak „antiszemita hangneme" van.

Ezt korábban több izraeli politikus cáfolta,

sőt Benjamin Netanjahu, a zsidó állam miniszterelnöke is többször éles szavakkal bírálta az amerikai milliárdost, mert a zsidó államot rágalmazó szervezeteket pénzel.

Általában hazánkról és a magyar állapotokról szólva Alex Soros megismételte az OSF támogatását élvező szervezetek mantráját, vagyis azt, hogy hazánkban a Fidesz–KDNP felszámolta a demokráciát, a jogállamiságot, a szabad sajtót, aztán a Soros-család szokásainak megfelelően szidta a törvényes megválasztott miniszterelnököt, Orbán Viktort.

Apjával kapcsolatban hosszasan bizonygatta, milyen szentimentális, és mennyire fontosnak tartja megosztani a vagyonát másokkal. Ehhez azonban a cikk szerzője fontosnak tartotta hozzátenni saját tapasztalatain nyugvó véleményét, amely szerint a nemzetközi tőzsdespekuláns éles szemű, minden szentimentalizmust nélkülöző elemzője a nemzetközi helyzetnek: üzletember, nem Che Guevara.

Vagyis nem forradalmár, még kevésbé sem egy filantróp, hanem egy spekuláns.