Késes támadássorozat Bécsben, egy migránst elfogtak, hajtóvadászat indult

Késes támadás Bécsben
Rendőrök egy bécsi japán étterem előtt, miután egy késes támadó több embert megsebesített az osztrák fővárosban
Vágólapra másolva!
Négy ember súlyosan megsebesült két késes támadásban szerda este az osztrák fővárosban. Egyelőre egy férfit fogtak el, aki a második támadás elkövetője lehet, ő afgán - írta a Pesti Srácok.
Vágólapra másolva!

Friss: Az őrizetbe vett afgán 23 éves, az után fogták el, hogy Bécs Leopoldstadt kerületében szerda este megkéseltek egy 20 éves csecsen férfit.

A rendőrség az őrizetbe vett afgán férfinál két kést talált.

Az APA hírügynökség értesülései szerint az apa még életveszélyes állapotban van. Az őrizetbe vett afgán férfit a nap folyamán kihallgatják, hogy megállapítsák, ő követte-e el mindkét támadást. A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételeitől is adatokat vár, és két tanút is meg fognak hallgatni.

Korábban írtuk:

Mindkét késelés Bécs második kerületi részén történt, a Prater park és a Praterstern néven ismert közlekedési csomópont közelében. A két helyszín egymástól néhány percnyire van gyalog.

Az első eset 19:45 perckor történt.

Egy családra támadt rá egy férfi, egy házaspárra és a 17 éves lányukra. Mindhárman súlyosan megsebesültek.

Osztrák hírportálok szerint anya és lánya állapotát már stabilizálták, de az apa állapota még kritikus. A család osztrák állampolgárságú.

A késelés a Praterstrasse egyik metrókijárata közelében, egy japán étterem előtt történt, és a tettes a Praterstern csomópont irányába menekült el.

Közben fenyegetőzve kiabált a járókelők felé.

Az OE24 portál arról ír, az egyik szemtanú azt mondta, hogy elkövető azt kiabálta: „Allah, Allah".

Rendőrök egy bécsi japán étterem előtt, miután egy késes támadó több embert megsebesített az osztrák fővárosban Forrás: MTI/AP//Ronald Zak

Alig fél órával később, 20:20 körül történt a második támadás. Egy csecsenföldi férfit sebesítettek meg késsel életveszélyesen.

Egy afgán bevándorlót őrizetbe vettek a második támadás helyszínének közelében.

Azt még vizsgálják, hogy az afgán migráns követte-e el az első késes támadást is.

Képek a helyszínekről Forrás: PestiSrácok

A bécsi rendőrség szóvivője azt mondta, még nem tudják, hogy lehet-e összefüggés a két eset között, és ismeretlen az indíték is.