Hercegi címet kapott a holland király unokatestvérének törvénytelen fia

Dispute between Prince Carlos Bourbon de Parme and his son Human Interest royalty MONARCHY royals
Mr. Bart Jan van Ettekoven during the proceedings of the lawsuit on the name change in 'Bourbon de Parme' and the dispute between Prince Carlos Bourbon de Parme and his illegitimate son Hugo Klynstra at the Raad van State in The Hague, Netherlands, 28 February 2018. His new name is, HRH Carlos Hugo Roderik Sybren, Princes de Bourbon de Parma. Photo: Albert Nieboer / Netherlands OUT / Point De Vue Out - NO WIRE SERVICE · Photo: Albert Nieboer/RoyalPress/dpa
Vágólapra másolva!
Vilmos Sándor holland király unokatestvére, Carlos de Bourbon-Parme herceg házasságon kívül született 21 éves fia, Hugo Klynstra hivatalosan is felveheti apja nevét és rangját – közölte az ügyben eljáró illetékes holland bíróság szerdán.
Vágólapra másolva!

A törvényszék tájékoztatása szerint a név és a cím viselésének jogossága nem jelenti automatikusan azt, hogy újabb taggal bővült volna a holland király család. "Ez ugyanis az uralkodó családjának magánügye" – húzták alá.

Hugo Klynstra ezt követően apja után járó hangzatos nevéhez

használhatja a királyi fenség megszólítást is, ugyanakkor a trónutódlásra vonatkozóan nem lehetnek követelései

– tették hozzá.

A fiatalember még 2015-ben, 18. születésnapja után jelentette be, hogy a hercegi ranggal járó minden nevet és titulust szeretne megkapni, és azt is akarja, hogy neve bekerüljön a főnemeseket tartalmazó nyilvántartásba. A kérésnek az illetékes hatóság helyt is adott, ám döntésével Carlos herceg nem értett egyet és fellebbezést nyújtott be.

Hugo Klynstra 1997-ben született Carlos herceg és gyermekkori szerelme, Brigitte Klynstra kapcsolatából. A herceg elismerte az apaságot, ugyanakkor semmilyen kapcsolatot sem tart fent a családdal. Korábban közölte: a nő egyedüli és független döntése volt, hogy vállalja az anyaságot, amelyet ő teljes mértékben tiszteletben tart. Brigitte Klynstra az apaságot később bíróság előtt is elismertette. Carlos herceg 2010 óta házas, három gyermek édesapja.