Migránsokat telepítettek a francia faluba, a helyiek erőszaktól rettegnek

Vágólapra másolva!
Az egyik legszebb francia település Saint-Macaire. Gironde megyében van, nem messze Bordeaux-tól. A nyugodt középkori faluban kétezren élnek. Néhány hete viszont minden túlzás nélkül felbolydult a falu, mert - ahogy a helyiek fogalmaznak - a kormány engedékenységéből hozzájuk telepítettek 20 kiskorú migráns. A helyiek tiltakoztak, minden eredmény nélkül. Most pedig félnek.
Vágólapra másolva!

A falugyűléseken visszatérő téma, hogy a helyiek felsorolják, milyen sok nőt (és olykor férfit) erőszakoltak meg migránsok Franciaországban. Legutóbb egy Quistreham nevű településen két diáklányt erőszakolt meg hét migráns.

Saint-Macaire Forrás: wikipedia

Gironde megyébe összesen 900 kiskorú migránst kellett befogadniuk az elmúlt egy évben. Közülük megdöbbentően sokan, nagyjából 800-an csak hazudták, hogy kiskorúak. A francia bevándorlási és migránselhelyezési gyakorlat szerint, ha később kiderül, hogy a migráns hazudott az életkorával kapcsolatban, attól még nem dobják ki az országból. Sőt, lényegét tekintve semmilyen büntetést nem kap.

Saint-Macaire-ban összesen háromszáz helyi fiú és lány jár iskolába, azaz, nagyon sok ott a kiskorú. Őket különösen féltik a szülők. Azt szervezik, hogy mindenkit elkísérjen egy felnőtt, ha ki kell menni az utcára. A 20 migráns a helyi rendőrlaktanyában lakik, és a hatóság azt ígéri, hogy nem fognak járkálni a faluban. Persze, ezt nem fogják tudni megakadályozni.