A Fidelitas nemzetközi színtéren is kiállt a külhoni magyarok jogaiért

Vágólapra másolva!
A Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas mélységesen elítéli a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári irodája ellen intézett kedd hajnali támadást, melyből világosan látszik, hogy a szélsőséges politikai eszmék ismét előretörőben vannak Ukrajnában. Mindeközben elsöprő többséggel szavazták meg a Fidelitas kisebbségvédelmi kezdeményezését Krakkóban.
Vágólapra másolva!

Az Európai Néppárt (EPP) hallgatói-, és ifjúsági szervezete, a European Democrat Students (EDS) az év első tanácsülését Krakkóban tartotta, ahol a közelmúlt sajnálatos eseményeire reflektálva,

a Fidelitas határozati indítványt nyújtott be az európai kisebbségek történelmének, szabad szimbólumhasználatának és hagyományainak védelmében.

A dokumentumot elsöprő többséggel szavazták meg a tagszervezetek, melyben a felszólították az Európai Tanácsot és a tagállamokat az őshonos kisebbségeket érintő kérelmek objektív, transzparens és egyenlő elbírálására, valamint arra, hogy

hathatós törvényeket alkossanak a kisebbségi jogok szabályozására vonatkozóan, ezzel kiküszöbölve a joghézagot a nemzetközi jogrendszerben.

Losonci Gergely, az EDS magyar alelnöke, a Fidelitas külügyi kabinetvezető-helyettese beszédében felhívta a figyelmet

a Minority SafePack Initiative nevű kezdeményezés támogatásának fontosságára,

arra kérve a tanácsülés résztvevőit, hogy aláírásukkal segítsék az őshonos kisebbségek érdekvédelmét Európában.

A kezdeményezést itt lehet aláírni.