Zárva tartanak az iskolák az extrém hideg miatt Olaszországban

Vágólapra másolva!
Az Olaszországba is megérkezett fagyos hideg miatt az ország több részén, egyebek mellett Rómában az iskolák zárva tartását rendelték el a hatóságok vasárnap.
Vágólapra másolva!

Hétfőn szünetel az oktatás a bölcsődéktől az egyetemekig az olasz fővárosban, egész Közép-Olaszországban és a félsziget déli részének több térségében.

A római főpolgármester a közparkokat és a temetőket is lezáratta, havazást és fagyos szelet várnak. Vasárnap estétől betiltották a kamionforgalmat is.

Az olasz polgári védelem meteorológiai riasztást adott ki az egész országra a Szibériából érkező fagyos levegő és hó miatt. A közép-olaszországi földrengés sújtotta Amatrice városában és környékén mínusz 15 Celsius-foknál is hidegebb éjszakai hőmérsékletre készültek fel. Az északnyugat-olaszországi Torinót vasárnap délután hótakaró fedte be, ami a Juventus-Atalanta labdarúgó-mérkőzés elhalasztásához vezetett.

Triesztben feltámadt a bóra,

a szél sebessége elérte az óránkénti 130 kilométeres sebességet.

Velencében a szél rádöntötte az egyik villanyoszlopot a várost a szárazfölddel összekötő hídra, ami egész napra megakadályozta a járműforgalmat.