Ausztrál külügyminiszter: Az államoknak maguknak kell dönteniük bevándorláspolitikájukról

Vágólapra másolva!
Hisszük, hogy minden független államnak joga van eldöntenie, milyen bevándorláspolitikát követ - mondta a Magyar Időknek adott interjúban Julie Bishop, Ausztrália külügyminisztere. Hozzátette, hogy Ausztrália szívesen megosztja ezzel kapcsolatos nézeteit.
Vágólapra másolva!

A külügyminiszter kifejtette, hogy Ausztráliában szigorú törvényeket hoztak az illegális bevándorlás megállítása érdekében, és felszámolták az embercsempészek hálózatát. A legálisan érkezők számára ugyanakkor széleskörű menekültellátó rendszert működtetnek. Megjegyezte, hogy

évente csaknem tizenkilenc-ezret.

Azt is mondta, hogy a migráció megállítása érdekében szorosan együtt kell működni a tranzitországokkal, és humanitárius segítséget kell nyújtani a származási országoknak.

Az Ausztrália és az Európai Unió közötti szabadkereskedelmi megállapodásról folyó egyeztetésekről Julie Bishop úgy vélekedett, hogy mindkét fél sokat nyerne a szerződéssel.

- Az EU jelentős gazdasági erőt képvisel, nagy kereskedelmi tömb, így az exportra termelő ausztrál gazdaságnak nagy lehetőségeket nyújtana ez a megállapodás - mondta az ausztrál külügyminiszter a Magyar Időknek.