Megölt, majd megcsonkított egy prostituáltat a londoni ámokfutó

Michael Douglas Dowdall
Vágólapra másolva!
Egy fiatal megölt egy prostituáltat Londonban, és betört több házba. Végül egy különleges öngyújtó buktatta le. Mindez pont hat évtizede történt, a történet azonban ma is rémisztő. 
Vágólapra másolva!

1958-ban a saját szobájában öltek meg egy prostituáltat Londonban. A rendőrség eleinte nem tudta eldönteni, hogy rablás történt, szexuális erőszak vagy esetleg mágia. A rablást zárták ki leggyorsabban, mivel a nő lakásából nem vittek el semmit. A támadás kegyetlenségéből szexuális erőszakra következtettek, de a megcsonkított holttesten jól látható karcolt sebet találtak, ami egy „V" betűt formázott.

Ez azt a gyanút vetette fel, hogy a gyilkosság egy áldozati rítus része lehetett.

Michael Douglas Dowdall Forrás: --

Az áldozat a csinos, barna hajú, ír születésű Veronica Murray volt. A 30 éves nő hat hónapja bérelt szobát Londonban. A barátnője kezdett el aggódni érte, mert sehogy sem tudta elérni, ezért felhívta a bérház tulajdonosát, aki bement a nő szobájába, majd azonnal hívta a rendőrséget.

Tudták, kit keressenek

A rendőrség hatalmas káoszt talált a szobában, a bútorokat összetörték, mindenhol összeszaggatott ruhák hevertek a földön, vérfoltok voltak a szőnyegen és tapétán. A prostituált meztelenül feküdt az ágyon, csak egy pulóver takarta félig a fejét.

Halálra verték, 24 csontja volt eltörve.

A gyilkos egy rózsaszín fémsúlyzóval verte agyon a nőt. A testén több helyen is láthatóak voltak félkör alakú karcolások, amik „V" betűt formáltak. Az orvosszakértő vizsgálatai során kiderült, hogy ezeket a gyilkosság után karcolták a nő testére. A rendőrség úgy gondolta, hogy ez egy fontos nyom lehet, ezért kapcsolatba lépett egy professzorral, aki a mágia szakértője volt. A professzor szerint ez a jelölés egyetlen mágia jelképével sem egyezett meg. A rendőrség a mágiát is kizárhatta,

egyértelművé vált, hogy egy perverz szadistát keresnek.

Betörés közben ivott és dohányzott

Többen is láttak egy férfit bemenni a meggyilkolt prostituált szobájába, ezért a rendőröknek személyleírásuk volt a gyilkosról, valamint ujjlenyomatuk is. Nem sokkal később ugyanezeket az ujjlenyomatokat találták meg egy betörésnél. Később még

15 betörésnél, többnyire kisebb értéktárgyakat lopott el, és ha talált alkoholt, abba mindig beleivott.

Annak is nyoma volt, hogy betörés közben folyamatosan dohányzott.

A rendőrség próbált összerakni egy képet arról a férfiról, akit keresnek. A helyi kocsmákban csak Mickként ismerték, egy zenekarban dobolt, valamint egy hosszú seb volt az arcán.

A férfi alkoholista volt, és erősen dohányzott.

A rendőrség hiába szervezett akciókat, nem tudták elfogni a férfit. Az egyik este 36 férfit hallgattak ki, mindegyiktől vettek ujjlenyomatot, de egyik sem egyezett a gyilkoséval.

A második támadás

Tíz hónappal a prostituált meggyilkolása után egy újabb nőt támadt meg Mick. A háromgyerekes családanyja külön élt a férjétől. A barátnőjével ünnepelte 31. születésnapját, majd amikor hazafelé tartott, a vonatállomáson mellé állt egy férfi, és tüzet kért tőle.

Együtt utaztak a vonaton, majd amikor leszálltak, a férfi ragaszkodott hozzá, hogy hazakísérje a nőt.

Közben Mick elmesélte az asszonynak, hogy egy zenekarban dobol. Amikor az asszony lakásához értek, a férfi meghívatta magát egy kávéra. Az asszony belement, mert látta a férfin hogy részeg, és gondolta a kávé majd segít neki kijózanodni. Mick miután megitta a kávét és elszívott egy cigarettát, vetkőzni kezdett. Az asszony rászólt, hogy öltözzön fel, és menjen el. Az asszony ez után már csak arra emlékszik, hogy a kórházban ébred.

Az asszonyra a 13 éves fia talált rá.

Két nejlonharisnya volt a nyakára tekerve, de olyan erősen, hogy a nyaklánca teljesen belefúródott a nyakába.

Az arca tele volt sebekkel, a testén több helyen ugyanaz a jelölés volt, mint ami a prostituálton is. Az ujjlenyomatok is bizonyították, hogy ugyanaz a férfi támadt rá, mint aki megölte Veronica Murrayt.

Az egyedi öngyújtó

Később a férfi betört egy idős házaspár lakásába, amíg azok egy rendezvényen voltak. Ékszereket és pénzt lopott, valamint egy nagyon különleges és ritka öngyújtót. A rendőrség kérésére a napilapok kiadtak egy képet az öngyújtóról, és arra kérték a lakosságot, ha találkoznak azzal a férfival, aki ilyen öngyújtót használ, az jelentkezzen.

Az öngyújtónak köszönhetően jött meg az áttörés, mivel nem sokkal később egy gárdistáról érkezett bejelentés.

Egy katonatársa látta a 18 éves Michael Douglas Dowdallt használni az öngyújtót.

A rendőrség azonnal elfogta a férfit, és megvádolta a gyilkossággal és a betörésekkel.

- mondta a rendőröknek Michael. Később bevallotta, hogy a gyilkosság estéjén valóban a prostituáltnál volt, reggel összevesztek és verekedtek. Leütötte a lányt, majd megfogott egy üveg whiskyt, és hazament. Másnap reggel vette észre, hogy véresek a ruhái és a keze is.

Pár nappal később olvasta az újságban, hogy megöltek egy prostituáltat, akkor tudta meg, hogy meggyilkolta a nőt.

Pszichiáterek megállapították, hogy Michael pszichopata, aki azt hiszi, hogy az emberek kinevetik és lenézik őt. A bíróság életfogytiglani börtönre ítélte a férfit.