Ők a legkegyetlenebb bébiszitterek: gyerekeket gyilkoltak és zaklattak

2018.02.25. 21:00

Egy szülő legféltettebb kincse a gyereke, ezért nem szívesen bízza rá idegenekre. Sokszor viszont az elfoglalt anyák és apák nem tudnak mást tenni, minthogy rábízzák gyerekeiket egy dadára. Elhoztunk hat olyan történetet, amikor a szülők legrosszabb rémálma vált valóra, a bébiszitterük ugyanis megverte, szexuálisan zaklatta, vagy megölte kislányukat vagy kisfiúkat.

A szexuális zaklató

A 18 éves Esmeralda Medellinre tavaly márciusban bízták rá a négyéves kisfiút, a texasi
San Antonio városában.

Amikor az anya hazaért, a kisfiú elmondott neki mindent. Az anya azonnal kihívta a rendőröket: a
18 éves lány még a házban volt, amikor megérkeztek. Medellint őrizetbe vették,
majd őt és a kisfiút is kivizsgálták egy kórházban, bizonyítékokat keresve rajtuk. A lányt
ezután a kapitányságra vitték, és kihallgatták, de tagadta, hogy szexuálisan zaklatta volna
a kisfiút. Később szabadon engedték a bébiszittert.


A rendőrség csak hónapok múlva, augusztus 16-án kapta meg a vizsgálatok eredményeit. Azokból kiderült, hogy Medellin valóban molesztálta a kisfiút.A szakértők megtalálták a kisfiú DNS-ét a lány mellein. Sőt, Medellin nemi szervén is találtak férfi DNS-t, de azokról nem sikerült bebizonyítani, hogy a kisfiútól származnak. A zaklató bébiszittert másnap elfogták, és előzetes letartóztatásba helyezték. Az óvadékát 75 ezer dollárban (körülbelül 19,4 millió forintban) határozta meg a bíróság.

 

A részeg bébiszitter és a mosógép

2016. július 13-án bukott le az a 14 éves fiú, aki a mosógépbe, majd a szárítógépbe tette a rábízott
hároméves kislányt. A meghökkentő eset az egyesült államokbeli Garrettben történt.

A fiú részegen vigyázott a kislányra. Állítólag három másik fiú is a házban volt, amikor a bébiszitter a vicc kedvéért a mosógépbe tette a kislányt, akinek testét horzsolások és zúzódások borították, miután kivették a gépből.
Az anya azt mondta, hogy születése óta ismerte a fiút, ezért is bízott meg benne. Neki idősebb lánya
mondta el, hogy mi történt. A ház padlóját alkoholos italok és Xanax tabletták borították. A 14 éves
fiút őrizetbe vették.

Volt férje buktatta le az agresszív bébiszittert

Desiree LaBlanc egy gyermekvédelmi nyomozó volt. Az elfoglalt anyukának azt tanácsolták, hogy
alkalmazza Christina Williamsont, aki egy napközit működtetett az iowai otthonában. Mivel LaBlanc a munkája miatt úgy gondolta, hogy bármikor felismerne egy gyerekbántalmazót, egyáltalán nem gyanakodott a kedves és figyelmes dadára. A nő rendszeresen küldött fotókat is a szülőknek. Így nyugtatta meg őket, hogy minden rendben van a gyerekeikkel.

Ám az egyik nap egy gondozó azzal hívta fel LaBlanc-t, hogy azonnal menjen a napközibe, ugyanis a kislánya nem akar megszólalni. Az anya odasietett, de ekkor még nem lehetett tudni, hogy miért nem beszél a gyereke.

Nem sokkal később azonban kiderült az igazság: Willianson volt férje rejtett kamerát szerelt fel a nő lakásában, amikor az egyik gyerek panaszkodott neki.

A felvételeken jól látszik, hogy milyen durván bánt a nő a gyerekekkel:

Kiabált a gyerekekkel, dobálta őket, sőt, bekötözte a szájukat, hogy ne tudjanak sírni. A bíróság öt év börtönbüntetésre ítélte a kegyetlen dadát.

Megverte a rábízott kislányt

2015 márciusában egy connecticuti anya webkamerán keresztül látta, ahogy a felbérelt
dada megverte a hároméves kislányát. Tette mindezt azért, mert a kislány nem akart
megenni valamit.

A most 33 éves Lidia Quilligana büntetésből arra kényszerítette a kislányt, hogy tartsa a kezét és a lábát a sütőhöz.

Amikor az anya kérdőre vonta a bébiszittert, tagadta, hogy bántotta volna a gyereket. Ekkor került elő a rejtett kamera, ami mindent felvett. A rendőrök elfogták a nőt. A vizsgálat során az is kiderült, hogy a 31 éves Lidia Quilligana a kislány egyéves ikertestvéreit is sokszor megverte.


A bíróságon a nő bocsánatot kért a családtól, és azt állította, hogy nem tudott megálljt
parancsolni magának. Azt is mondta, hogy sajnálja, amit tett, és hogy valójában szereti
azokat a gyerekeket. Az anya szerint viszont nincs mentség a dadus viselkedésére.
Lidia Quilligana ügyvédje azzal védte a nőt, hogy nehéz gyerekkora volt, de nem egy szörny, pusztán kicsúszott a keze közül az irányítás.A bíró horrorisztikusnak tartotta a felvételen látottakat, és 15 év börtönbüntetésre ítélte a
bébiszittert. 

A skizofrén bébiszitter

A 31 éves Gloria Fields órákon keresztül verte és szexuálisan zaklatta egy zsírkrétával a rábízott
Anthony Delgadót. A 16 hónapos kisbabát az ő felügyeletére hagyták a hétvégére. A nő ugyanabban
a Staten Island-i épületben lakott, mint a gyerek családja.

A kegyetlen dada órákon át kínozta a gyereket, a járókájához kötözte, majd arccal a földre vágta.

Amikor a fiút a fent élő nagybátyjához vitte, a csecsemő nem volt eszméleténél. Még
aznap éjjel meghalt a kisfiú.


A vizsgálatok kiderítették, hogy több helyen eltört a koponyája, belső vérzése volt, vágások és zúzódások borították az arcát és a testét is, valamint belső sérüléseket is szenvedett a szexuális erőszak miatt. A nő azt állította, hogy a kicsi a parkban, játék közben sérült meg. A nyomozás viszont megállapította, hogy a nő már két napja bántalmazta és szexuálisan zaklatta a gyereket.

Az orvosok szerint Gloria Fields skizofrén, és nem volt tudatánál, amikor a csecsemőt bántotta.

A nő a bíróságon ártatlannak vallotta magát, de kiderült róla az is, hogy korábban már kilencszer letartóztatták.

A gyilkos dadus

2016 januárjában a Párizsban élő 34 éves Hui Zhang azt állította, hogy önvédeleméből ölte meg annak a két hónapos kisbabának a szüleit, akik akkor haltak meg, amikor a nő a gyerekükre vigyázott. A bébiszitter és barátja, Te Lu elhívta az anyát és az apát saját otthonukba, ahol pénzzel akarták megvesztegetni a szülőket, így elkerülve a feljelentést. Ám veszekedni kezdtek, és Hui Zhang szerint a házaspár egy nagykéssel rájuk támadt.

A dadus ekkor egy kisbaltával végzett velük. Ezután a holttesteket egy motoros fűrésszel feldarabolta, amelynek hangját azzal próbálta elnyomni, hogy bekapcsolta a mosógépet. A feldarabolt testrészeket egy kukászsákba tette.

Te Lu ugyan azt mondta később, hogy elájult, és így nem volt magánál, amikor barátnője megölte a szülőket, de a szemeteszsákokat már segített elrejteni egy Párizs melletti erdőben és különböző szeméttárolókban.

Hui Zhang és Te LuForrás: AFP/Benoit Peyrucq

A pár ezután Kínába menekült. Eközben 2012 nyarán futók és kutyasétáltatók rábukkantak a maradványok egy részére. Hui Zhang és barátja visszatért a francia fővárosba, és feladták magukat. Elmondták, hogy hova rejtették a többi maradványt, a kisbaba holtteste azonban nem került elő. A bébiszittert húsz év börtönbüntetésre ítélték, barátját viszont felmentették.