Ellentmondó hírek jöttek a Nigériában elrabolt diáklányokról

Vágólapra másolva!
Egymásnak ellentmondó jelentéseket adtak ki Nigériában a hétfőn elrabolt diáklányok ügyében: az érintett Yobe állam kormányzata csütörtökön azt közölte, hogy 66 lányt megmentett a hadsereg, az állam kormányzójának esti nyilatkozata szerint viszont nem került meg egyik sem.
Vágólapra másolva!

A lányokat – számuk több tucattól 101-ig terjed a különféle források szerint – hétfőn rabolta el a Boko Haram iszlamista terrorszervezet Dapchi falu bennlakásos középiskolájából. Helyi lakosok és tisztségviselők csütörtökön azt közölték, hogy a hadseregnek szerdán sikerült megmentenie 76 diáklányt, kettőnek pedig megtalálták a holttestét azok közül, akik eltűntek a nyugat-afrikai ország északkeleti részében.

Ibrahim Gaidam kormányzó csütörtökön elutazott a faluba, de az elöljáróknak ő azt mondta, hogy senkit sem mentettek meg, és 66-ra teszik az eltűntek számát. A faluban a látogatása alatt zavargás tört ki, az emberek pontos híreket követeltek.

Megszólalt a hadsereg egyik szóvivője is, aki kijelentette: nem tudják megerősíteni a diáklányok kiszabadításáról kiadott jelentéseket. Az állami kormányzat későbbre ígért részletes beszámolót.