Válságos állapotban van a sertésinfluenzával megfertőződött kislány

sertésinfluenzával megfertőződött szlovák kislány
A területileg illetékes szlovák tisztiorvos elrendelte az óvoda egy hétre történő bezárását.
Vágólapra másolva!
A nyugat-szlovákiai Pöstyénhez (Piestany) közeli Prasnikirtványból (Prašník) egy óvodás kislányt múlt csütörtökön hirtelen felszökő magas lázzal, az embereket csak ritkán megtámadó sertésinfluenza gyanújával szállították kórházba. Mivel beigazolódott, hogy a hároméves gyerek valóban sertésinfluenzában szenved, és állapota rohamosan romlott, a pöstyéni kórházból másnap rohammentővel átvitték a Pozsonyi Kramerei Kórházba - számolt be riportjában a Markíza kereskedelmi csatorna.
Vágólapra másolva!

A prasnikirtványi óvoda igazgatónőjének elmondása szerint a 3 éves kislánynak nem egész egy óra alatt 40 Celsius foknál is magasabbra szökött a láza, többször is hányt, ezért risztották a mentőket. A gyermeket a Pöstyéni Járási Kórházba vitték, ahol minden igyekezet ellenére nem tudták levinni a lázát.

Mivel a laboreredmények a sertésinfluenza H1N1 2009-es vírustörzsét (jóval agresszívabb, mint a klasszikus, az emberi influenza) mutatták ki nála, rohammentővel azonnal átszállították a Pozsonyi Kramerei Kórházba, ahol jelenleg is egy izolált szobában kezelik a fertőző betegségek osztályán.

A területileg illetékes szlovák tisztiorvos elrendelte az óvoda egy hétre történő bezárását. Forrás: TV Markíza

A Pöstyén Járási Tisztiorvosi Szolgálat vezetője egy hétre bezáratta a szóban forgó óvodát, és elrendelte annak alapos takarítását, fertőtlenítését. A többi gyereket, és hozzátartozóikat pedig megfigyelik az egészségügyi szakemberek.

A Markíza tv tudósítása szerint

a gyermek most is súlyos, életveszélyes állapotban fekszik a pozsonyi kórházban.