Kis európai kitérővel vitte el utasát az isztambuli reptérre

taxi, Isztambul, Törökország
A line of Istambul taxi with a view of the Yeni Cami - New Mosque in Eminonu area, at sunset. On Tuesday, 17 October 2017, in Istanbul, Turkey. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetést kért a török ügyészség egy isztambuli taxisofőrre, aki a félórás út helyett fél Isztambulon keresztül vitte el utasát a reptérre. Az utas ráadásul a gépet is lekéste - jelentette szerdán az Ihlas török hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A beszámoló szerint egy helyismerettel nem rendelkező, szaúdi turista a török város ázsiai oldalán fekvő Kadiköy kerületből akart eljutni a szintén az ázsiai oldalon található Sabiha Gökcen nemzetközi repülőtérre.

A taxis a félórás út helyett szinte fél Isztambult körbejárta. Először

átvezetett a Boszporusz felett az európai oldalra,

ráadásul a Kadiköytől legtávolabb eső Vitéz Szelim Szultán hídon, majd visszatérve az ázsiai oldalra még mindig bolyongott egy keveset, mielőtt megérkezett volna a repülőtérhez.

Illusztráció Forrás: NurPhoto/Artur Widak/NurPhoto/Artur Widak

Így a taxi utasa azonban nemcsak sokkal többet fizetett, de a repülőgépét is lekéste. A szaúdi turista feljelentette a taxist, aki

szándékos csalásért felel

a bíróság előtt.

Vallomása szerint a sofőr nem tudta, hogy az út, amelyen elindult, nem a repülőtérre, hanem pont azzal ellentétes irányba vezet, aztán pedig tévedésből hajtott át az európai oldalra.