Megkötöztek és megvertek egy radikális jobboldali aktivistát Palermóban

Vágólapra másolva!
A nyílt utcán hat álarcos körbevette, megkötözte és megverte az Új Erő (Forza Nuova) olasz radikális jobboldali mozgalom tartományi vezetőjét Palermóban kedd este.
Vágólapra másolva!

Az aktivistát, Massimo Ursinót kórházba szállították, állapota nem ad okot aggodalomra - közölte szerdán az olasz sajtó.

A rendőrség a térfigyelő kamerák által rögzített felvételek segítségével nyomoz az elkövetők után.

Palermo polgármestere, Leoluca Orlando elítélte a támadást. "A neofasizmust kultúrával és ellenállással, nem pedig erőszakkal kell legyőzni" - mondta.

Roberto Fiore, az Új Erő vezetője felszólította a párt aktivistáit, hogy az egész országban szálljanak szembe a "kommunista erőszakkal".

Hasonló eset keltett feltűnést az umbriai Perugiában.

Egy 37 éves férfit megkéseltek, miközben a Hatalmat a népnek! (Potere al Popolo!) kommunista csoportosulás választási plakátjait ragasztotta ki egy falra.

Az ügyben nyomoz a rendőrség.

Bolognában pénteken hét ember sérült meg a szélsőjobboldali gyűlés elleni tiltakozások során. Több száz szélsőbaloldali aktivista vonult végig a városon pénteken, hogy tiltakozzon Fiore beszéde ellen, s közben többen összecsaptak a rendőrökkel. A hatóságok két embert őrizetbe vettek.

Olaszországban a március 4-i választások miatt feszült a politikai légkör.

Paolo Gentiloni miniszterelnök ennek veszélyeire hívta fel a figyelmet. Mint mondta, a szociális problémákra egyes csoportok "erőszakos politikai extremizmussal" reagálnak. "Olaszország biztonsági erői garantálják a gyülekezési jogot, de harcolnak az agresszió és az erőszak ellen" - emelte ki.
Szombatra Rómában nagy demonstrációt terveznek a neofasizmus és a rasszizmus ellen, melyen a kormányzó Demokrata Párt is részt vesz.