Kirk kapitány felháborodott, hogy politikai célokra használták a fotóját

Vágólapra másolva!
A texasi képviselőház egyik demokrata párti tagja hírlevelében kampánycélokra használta fel azt a fotót, amelyen William Shatnerrel együtt látható. A Star Trek és a T. J. Hooker sorozatok főszereplője kemény hangon követelte, hogy minden formájában semmisítsék meg a képet, mert esze ágában sincsen egy demokrata jelöltet támogatni.
Vágólapra másolva!

A Comic-Con minden év júliusában öt napig tartó hatalmas rendezvény San Diegóban, ahová a képregények és a filmsorozatok rajongói zarándokolnak el nagy számban. 2017. július 20-án a gyártója népszerűsítette az új Star Trek tévésorozatot.

A rendezvényen részt vett az élő legenda, a 86 éves William Shatner, aki több mint száz sorozatepizódban és hat mozifilmben játszotta Kirk kapitányt.

(Ezen kívül kilencven részen keresztül ő játszotta a T. J. Hooker sorozat címszerepét is.) A Comic-Conon lehetősége volt a rajongóknak közös képet készíteni William Shatnerrel, amelyet dedikált is.

Forrás: AFP

Beállt a sorba Brandy K. Chambers texasi képviselő is, aki aztán kampányának egyik hírlevelében próbálta kihasználni a jövőre már ötvenéves franchise népszerűségét. A Dallas Morning News beszámol róla, hogy ezen rendkívüli módon felháborodott William Shatner, aki szerint Brandy K. Chambers

hamisan keltette azt a látszatot, hogy a színész támogatja az ő kampányát.

A képviselőnő azzal vágott vissza, hogy jogilag semmi sem tiltja a kép felhasználását, és különben is csak úgy került bele a hírlevélbe, hogy azt illusztrálja, Brandy K. Chambers is rajongója a Star Treknek. William Shatner azonban nem változtatta meg a véleményét:

ő semmilyen formában nem akarja, hogy köze legyen egy demokrata párti politikus kampányához.