Eltűnt olasz turistákat keresnek Mexikóban

Mexikó, eltűnt olaszok
A mexikói rendőrség most olasz segítséget is kapott a kereséshez
Vágólapra másolva!
A mexikó hatóságok három eltűnt olasz férfit keresnek, akiket szilveszterkor láttak utoljára az ország nyugati részén.
Vágólapra másolva!

Három nápolyi férfit keresnek: Vicenzo Cimminot, Raffaele Russot és Antonio Russot. Mindhárman rokonok. Egyes információk szerint azután tűntek el, miután rendőrök egy benzinkútnál őrizetbe vették őket. - írja a BBC News.

A mexikói rendőrség most olasz segítséget is kapott a kereséshez Forrás: AFP/Getty Images

A 60 éves apa Raffaele üzleti úton volt, mivel elektromos generátorokat árul. Magával vitte fiát Antoniot, és unokaöccsét Vicenzot. - írja az eset kapcsán Xinhua kínai hírügynökség.

A mexikói hatóságok közölték, hogy olasz diplomaták is segítik a keresést.

Az elmúlt hétvégén az eltűntek családtagjai és barátai Nápoly utcáira vonultak, hogy válaszokat követeljenek a mexikói kormánytól.

A férfiak családtagjai azt állítják, hogy először az édesapával szakadt meg a kapcsolat és később a másik két férfival, akik az apa keresésére indultak.

A családtagok közzétettek egy hangfelvételt, amiben az egyik férfi azt üzente bátyjának haza, hogy aggódik mert a városi rendőrség megállította őket, és azt akarják, hogy menjenek velük. - ezt is már a Xinhua írja.

Mexikóban

2017-ben több mint 25000 gyilkosság történt.

A hivatalos adatok szerint a szervezett bűnözés és a viszálykodó drogkartellek követik el az emberölések háromnegyedét.

Jalisco állam, ahol a három férfi is eltűnt, a legerőszakosabb terület, és itt a bandákkal gyakran összejátszanak a korrupt rendőrök.