Ketten meghaltak, két ember megsérült a lavinában

Vágólapra másolva!
Svájc dél-nyugati részén a Wallis kantonban vasárnap délután történt lavina az első hírek szerint 10 embert sodort el. Nem sokkal később egy 44 éves apa és 11 éves lánya halt meg a francia Alpokban, amikor a lavina elsodorta őket Val d'Isere egyik sípályáján. Késő délután az osztrák Alpokban, a Stuhlecki Síparadicsomban egy szlovák férfi állítólag kizuhant a felvonóból.
Vágólapra másolva!

Az első lavina vasárnap pár perccel 16 óra után zúdult le Svájc délnyugati részén, a 2500 méter magasan fekvő kis település, Finhaut határában. A dpa német hírügynökség első jelentése szerint egy tízfős sielő csoporthoz riasztották a hegyimentőket. Mint kiderült a hógörgeteg csak két sízőt ért utol, őket könnyű sérülésekkel szállították kórházba. Másik nyolc társuknak sikerült még időben lesiklaniuk, azaz elmenekülni a lavina elől.

Nem volt ilyen szerencsés az a 44 éves párizsi férfi és 11 éves kislánya, akik többed magukkal a lavinariadó ellenére síeltek egy lezárt sípályán a francia Alpokban, a 3 ezer méteres magasságban található Pisaillas gleccsernél.

- nyilatkozta a BFM hírtelevíziónak Cécile Ferrando, a helyi turisztikai hivatal munkatársa.

Történt egy halálos baleset vasárnap késő délután az osztrák Alpokban is, ahol szerencsére nem volt lavina. A stájerországi Stuhleck melletti síparadicsomban egy 69 éves eszméletlen szlovák férfihoz risztották a mentőket, akik pár perc alatt a helyszínen voltak, és megkezdték az újraélesztését, azonban nem jártak sikerrel.

Az APA hírügynökség először arról számolt be, hogy a szlovák sielő kizuhant a felvonóból, és szörnyethalt.

Azonban a boncolást követően ezt az orvosszakértő cáfolta, mondván, hogy az áldozaton nem voltak külsérelmi nyomok, és valószínüleg síelés közben infarktust kapott, és azonnal meghalt.