Trump: az FBI térjen vissza a munkájához

Florida,iskolai lövöldözés
A parklandi volt a legtragikusabb iskolai lövöldözés 2012 óta
Vágólapra másolva!
Donald Trump felelőssé tette az FBI-t a floridai mészárlásért, mert figyelmen kívül hagyták a szerdai  lövöldözést megelőző jelzéseket.
Vágólapra másolva!

Trump Twitter oldalán azt írta, hogy az ügynökség, túl sok időt töltött azzal, hogy bebizonyítsa az oroszokkal való összejátszását a tavalyi választások során – írja BBC News.

A parklandi volt a legtragikusabb iskolai lövöldözés 2012 óta Forrás: Getty Images

– tette hozzá az elnök.

Az FBI elismerte, hogy nem cselekedtek, mikor egy figyelmezetés érkezett a floridai lövöldözővel kapcsolatban, aki 17 embert ölt meg az egyik parklandi középiskolában, szerdán.

Ez volt a legtragikusabb iskolai lövöldözés 2012 óta,

és az eset újra elindította a fegyverkorlátozásról szóló vitákat.

A lövöldözést túlélő diákok összegyűltek Floridában és

szigorúbb jogszabályokat követeltek a fegyverellenőrzések kapcsán és bírálták azokat a politikusokat, akik pénzt fogadnak el a Nemzeti Fegyverszövetségtől.

Az elnök Twitter oldalán ezt írja:

Az FBI ügynökök még múlt hónapban

egy, a lövöldözőhöz közelálló személytől kaptak értesítést, miszerint Nikolas Cruznak lőfegyvere van, furcsán viselkedik, arra érez késztetést, hogy embert öljön, valamint felkavaró bejegyzéseket ír a közösségi oldalán, és lehet, hogy egy iskolában fog lövöldözni.

Ezt január 5-én kapta a szövetségi ügynökség, de nem ez volt az egyetlen figyelmeztetés. Még tavaly szeptemberben egy Mississippiben élő férfi értesítette a hatóságokat, hogy megdöbbentő kommentet tett ki Cruz néven valaki, az egyik Youtube videó alatt.

Az amerikai sajtó szerint Cruzt már egy éve figyelte a rendőrség és a gyermekjóléti szolgálat, miután a férfi a Snapchat alkalmazáson saját maga bántalmazásáról tett ki képeket.