Négyszeres halálbüntetést kapott a kislányokat megerőszakoló pakisztáni férfi

Pakisztán, Zainab Anszári édesapja, nemi erőszak, gyilkosság
Ameen Ansari, the father of six-year-old Zainab Fatima Ameen, who was found raped and murdered, leaves following the court verdict in Lahore on February 17, 2018. A Pakistani court on February 17 handed four death sentences to a man charged with raping and murdering six-year-old Zainab, in a case that shocked the country and sparked major riots in his home district. / AFP PHOTO / ARIF ALI
Vágólapra másolva!
A férfi kilenc kislányt erőszakolt meg, hetet meg is ölt. A bíróság a halálbüntetés mellett egy életfogytiglani és egy hétéves büntetést, valamint pénzbüntetést is kiszabott a férfira.
Vágólapra másolva!

A hétéves Zainab Anszári megerőszakolása és meggyilkolása hatalmas felháborodást váltott ki Pakisztánban.

A bíróság a négy halálbüntetés mellett egy életfogytiglani és egy hétéves büntetést, valamint kétmillió rúpia (mintegy 4,5 millió forint) pénzbüntetést is kiszabott a férfira, aki beismerte tettét. A tárgyalást Lahor központi börtönében, egy terrorellenes bíróságon tartották. A vádlott nyolc másik kislány megerőszakolását is beismerte, és kilenc áldozata közül hét meghalt.

- mondta el a januárban meggyilkolt, hétéves Zainab édesapja.

Zainab Anszári apja azt szeretné, ha kislánya gyilkosát nyilvánosan felakasztanák Forrás: AFP/Arif Ali

Zainab Anszárit az ország középső részén, Kászurban rabolták el.

Holttestét egy héttel később egy szemétdombon találták meg.

A gyilkosság megrázta Pakisztánt.

Zainab neve jelszóvá vált a tüntetők körében, akik azt követelték, hogy a hatóságok akadályozzák meg az ilyen szörnyűségeket. Kászurban ugyanis tavaly több tucat kislányt raboltak el, gyilkoltak vagy erőszakoltak meg.