Újabb tömegsírt találtak Szíriában

Vágólapra másolva!
Harmincnégy ember holttestét tartalmazó tömegsírt találtak Szíriában az Iszlám Állam terrorszervezet egykori fellegvárától, Rakkától nyugatra – jelentette a SANA szíriai állami hírügynökség pénteken.
Vágólapra másolva!

A közlés szerint civilek és katonák vegyesen voltak a halottak között, akiket Ramtán településen gyilkoltak meg az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai.

A holttesteket átszállítják az aleppói katonai kórházba, hogy azonosíthassák őket.

A SANA úgy tudja, helyi lakosok segítettek a tömegsír megtalálásában. December végén a szíriai kormányerők a tartomány nyugati felében holttestek tucatjaira bukkantak két tömegsírban a székvároshoz, Rakkához közeli Vaviban. Az állami hírügynökség több mint 150 kihantolt holttestről számolt be.

A Hszinhua hírügynökség szerint decemberben Dibsi Afnan faluban 115 holttestre bukkantak.
Bassár el-Aszad szíriai elnök csapatai uralják Rakka tartomány délnyugati térségét, míg a fennmaradó területeket a székvárossal együtt az Egyesült Államok támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű katonai ernyőszervezet ellenőrzi. Az Iszlám Állam egykori szíriai fellegvárát, Rakka városát októberben foglalta el az SDF.

A dzsihadistákat az egykor uralmuk alatt volt területeken elkövetett számos rémtett – egyebek mellett tömeges gyilkosságok és lefejezések – végrehajtásával vádolják.