Lövöldöztek az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségnél

lövöldözés, NSA központ
Az autó szélvédőjén nekihajtott a korlátoknak
Vágólapra másolva!
A lövöldözés a marylandi Fort Meade-ben lévő hírszerzési központ egyik kapujánál történt, egy rendőr megsérült.
Vágólapra másolva!

Egy ember megsérült és egy gyanúsított őrizetben van az amerikai nemzetbiztonsági ügynökség marylandi központjának bejárata előtt történt incidens után. A helyi média szerint, a hatóságok biztosították a területet, és nincs további fenyegetés-írja az Independent.

Az autó nekihajtott a korlátoknak Forrás: Twitter/Tom Lynch

A légi felvételek tanúsága szerint egy fekete terepjáró hajtott a zárt kapu előtti korlátokba. Az autó szélvédőjén golyóütötte lyukak voltak, és egy megbilincselt férfi is feltűnt az út szélén.

A Szövetségi Nyomozó Iroda Twitter-bejegyzésben közölte, hogy "uralja a helyzetet", több részletet azonban nem hozott nyilvánosságra, így egyelőre azt sem tudni, hogy ki lőtt: a terepjáró vezetője vagy a biztonsági őrök. Az NBC televízió információi szerint a sofőrt letartóztatták.
A The Washington Post című lap - Fort Meade rendőrségi szóvivőjére hivatkozva - azt közölte:

a lövöldözésben egy rendőr sebesült meg.

Őt kórházba szállították, sérülése nem életveszélyes. A Fehér Ház helyettes szóvivője, Lindsay Walters közölte, hogy értesítették Donald Trump elnököt a helyzetről. Hasonlóképpen tájékoztatták Kirstjen Nielsen belbiztonsági minisztert is.

Hárman voltak az autóban

Délután az FBI közölte, hogy a korlátokba belehajtó autóban három férfi ült,

a sofőr és egy civil is megsebesült, őket - az NSA alkalmazottjaként dolgozó, szintén megsebesült rendőrrel együtt - kórházban ápolják.

Egyikük sincs életveszélyes állapotban. Gordon Johnson, az FBI munkatársa hangsúlyozta: nincs jele annak, hogy terrorakció történt volna. "Elszigetelt incidensről van szó"- fogalmazott újságíróknak.

Johnson közölte: a terepjáró bérelt kocsi volt, utasai valamennyien az NSA őrizetében vannak, a nyomozás nagy erőkkel folyik, a környéket lezárták. Hozzátette:

a lövéseket nem a terepjáróból adták le, hanem az NSA biztonsági szolgálata,

amikor észlelte, hogy az autó belerohan a korlátokba.

2015 márciusában hasonló incidens történt Fort Meade-ben. Az NSA biztonsági szolgálata akkor szintén rálőtt a megállni nem hajlandó autóra, amelynek vezetőjét agyonlőtte, egyik utasát pedig súlyosan megsebesítette.