Flynn, a bichon frisé lett a győztesek győztese

Egy bichon frisé nyerte el a fődíjat a legrangosabb amerikai kutyakiállításon
"Flynn" the Bichon Frise, with handler Bill McFadden, poses after winning "Best in Show" at the Westminster Kennel Club 142nd Annual Dog Show in Madison Square Garden in New York February 13, 2018. / AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
Vágólapra másolva!
Egy apró bichon frisé zsebelte be a győztesek győztesének – best in show – járó fődíjat kedd este a világ legrégebbi, évente megrendezett kutyakiállításán, a New York-i Westminster Kennel Club Dog Show-n.
Vágólapra másolva!

A Flynn nevű apró fehérszőrű kutya a verseny hat másik finalistáját, a második legjobbnak – reserve best in show – választott Ty nevű óriás schnauzert, Biggie-t, a mopszot, Beant, a sussexi spánielt, Lucy-t, az orosz agárt, Slicket, a border collie-t és Winstont, a norfolk terriert maga mögé utasítva diadalmaskodott a hagyományosan a manhattani Madison Square Gardenben megrendezett kétnapos eseményen.

Flynn és a kitüntetése Forrás: AFP/Timothy A. Clary

"Kicsit valószerűtlennek tűnik ez az egész" – mondta Bill McFadden, a lassan hatéves Flynn felvezetője, hozzátéve, hogy semmi másban nem reménykedett, csak egy jó szereplésben, amit végül meg is kapott. Flynn-nek ez volt a 42. Best in Show győzelme és szinte biztosan az utolsó is mielőtt visszavonul.

A következő napokban azonban még biztosan nem lesz ideje a pihenésre.

Szerdai teendői közé tartozik, hogy ellátogat a reggeli televíziós műsorokba, steaket ebédel a New York-i Sardi's étteremben, tiszteletét teszi az Empire State Buildingben és meghívták egy rövid szereplésre a Mr. Tűsarok című Broadway-darabba is.

Flynn saját fajtájából másodikként hozta el a fődíjat a New York-i vetélkedőről. A Westminster Kennel Club Dog Show leggyakoribb győztese egyébként a drótszőrű foxterrier: 14 alkalommal nyerte már meg a bajnokság fődíját azóta, hogy 1907-ben először ítélték oda a kiállítás legszebb kutyájának járó elismerést. Tavaly egy Rumor nevű német juhász hozta el a fődíjat.

A 142. alkalommal megrendezett kutyakiállításon az Egyesült Államokból és a világ 16 másik országából érkezett 201 kutyafajta több mint 2880 képviselője versenyzett hét kategóriában.

A Westminster Kennel Club Dog Show az Egyesült Államok legrégebbi kutyakiállítása, egyben a második legrégibb sportversenye a Kentucky derbi után.