Rosszabbodott Henrik herceg, a dán királynő férjének állapota

Demenciában szenved a dán királynő, II. Margit férje, Henrik herceg
Queen Margrethe II of Denmark (R) and her husband, Prince Henrik, walk in front of Zagreb Cathedral, in Zagreb, on October 22, 2014. The Royal couple is on a four-day visit to Croatia. AFP PHOTO/STRINGER / AFP PHOTO / STR
Vágólapra másolva!
Rosszabbodott Henrik herceg, a dán királynő férjének állapota, akit január közepe óta tüdőgyulladással ápolnak és kezelésekor jóindulatú tüdődaganatot fedeztek fel nála - közölte a dán királyi palota.
Vágólapra másolva!

83 éves édesapja romló egészsége miatt Frigyes koronaherceg, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja a phjongcshangi téli olimpiáról visszatért Koppenhágábaés meglátogatta őt a helyi Ringshospitalet kórházban.

Dániába érkezett a francia származású herceg egyik húga is, aki egy franciaországi zárdában él

- erősítette meg vasárnap a dán királyi palota az Ekstra Bladet helyi lapnak.

II.Margit dán királynő és férje, Henrik herceg 2014-ben. Forrás: AFP/Str

Henrik herceget január közepén szállították kórházba, mert egyiptomi pihenésük alatt fertőzést kapott.
A királyi palota szeptemberben jelentette be, hogy a herceg demenciában (időskori szellemi hanyatlásban) szenved, és tovább csökkentik kötelezettségeit. 2016-ban már korlátozták hivatalos megjelenéseit.

Margit hercegnő, a későbbi uralkodó 1967-ben kötött házasságot Henri de Laborde de Monpezat francia diplomatával, aki ennek révén Henrik herceg lett.

Két fiúgyermekük született.

Frigyes koronherceg, a királyi pár idősebb fia és két gyermeke a négy közül. Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Patrick Van Katwijk