Hogyan tudta becsapni egy iszlamista szexragadozó a nyugat-európai elitet?

Calais, 2018. február 2. Botokkal felfegyverkezett migránsok Calais-ban 2018. február 1-jén. Az észak-franciaországi városban afgán és eritreai migránsok többször összecsaptak egymással, tizenheten megsebesültek, négyen lövésektől életveszélyesen. (MTI/EPA/Johan Ben Azzouz)
Vágólapra másolva!
A világhírű francia író és filozófus, Pascal Bruckner szerint a baloldal szövetkezett az iszlám fundamentalizmussal. Ezért figyelték tátott szájjal az európai keresztény-zsidó kultúra ellen mozgolódó Tarik Ramadam elmélkedéseit. Egy ideig nélkülözniük kell mindenesetre, mert két nőt megerőszakolt és bevitték a rendőrségre néhány napja. Most is börtönben van.
Vágólapra másolva!

Tarik Ramadan a nyugati liberális és baloldali politikusok kedvence volt hosszú éveken át, erről készített műsort a Radio France Internationale, a Le Figaro egyik cikkére hivatkozva. Tavaly ősszel derült ki, hogy a férfi megerőszakolt két nőt és nemrég letartóztatták a francia hatóságok. Ramadan 55 éves, a svájci Genfben született, a híres Oxfordi Egyetem Orientalisztika Karának a tanára, jelenkori iszlám tanulmányokat oktat.

Családja egyiptomi származású, anyai nagyapja, Hasszan al Banna, a szélsőséges Muszlim Testvériség alapítója volt.

Tarik Ramadan, iszlám-szakértő Forrás: AFP/Sia Kambou

Radikális nézeteket valló szüleit a szekuláris beállítottságú Gamal Abden-Nasszer egyiptomi elnök száműzte az országból, végül Svájc fogadta be őket.

Ramadan is a Muszlim Testvériség hívének tartja magát.

Pascal Bruckner francia író szerint a nemi erőszakok mellett az a legfelháborítóbb, hogy

Ő a témával kapcsolatban egy cikket publikált a Le Figaróban.

Tarik Ramadan a baloldali Tony Blairnek volt a tanácsadója, amikor az Nagy-Britannia miniszterelnöke volt.

Közismert, hogy a radikális muszlimok egyik legfőbb támogatója, a Katari Állam finanszírozta pályafutását. Katart az Iszlám Állam pénzelésével is gyanúsították.

Ramadannak közeli barátja Edwy Plenel, a Le Monde című francia baloldali újság volt főszerkesztője.

A túlnyomó többségében liberálisokból és baloldaliakból álló francia értelmiség viszont csak

a #MeToo kampány során kiderült nemi erőszakok után kezdett el foglalkozni az iszlamista tanárral,

ami sokat elárul a „haladó szellemiségű" intellektuelek magatartásáról.

Pascal Bruckner író véleménye alapján a kapitalizmust megdönteni akaró balos értelmiség szövetkezett ennek érdekében a muszlim fundamentalizmussal.

Így érthető meg az iszlám vallású illegális bevándorlók beengedése melletti kampány is.

A francia író nyíltan kimondja, hogy Tarik Ramadan a Muszlim Testvériség egyik legfőbb stratégiai jellegű célkitűzését hajtja végre, amely a következő: már amennyiben békésnek nevezhető a migránsok beengedése, de a céljuk, úgymond,

békés eszközökkel meghódítani Európát.

Bruckner állítását Ramadannak a Franciaországi Iszlám Szervezetek Kongresszusán, 2016 februárjában elhangzott beszédével támasztja alá.

Az iszlamista oktató szerint:

Pascal Bruckner, francia író és filozófus. Forrás: Photo12/Philip Conrad/Photo12/Philip Conrad

A dzsihadistákkal ellentétben, akik a terrortámadások végrehajtásához folyamodnak, a Muszlim Testvériség hívei más eszközökkel dolgoznak.

Ők a migrációra, a születésszám növelésére, a türelemre és a kulturális (el)nyomásra támaszkodva akarják békésen elfoglalni Európát.

Azt az Európát, amelyet a muszlim világ elvesztett 1492-ben, Andalúziában és 1683-ben Bécs falai alatt – tette hozzá Bruckner.

Pascal Bruckner a Keserű méz című regényévél vált világszerte ismertté, ebből készítette Roman Polanski hasonló című filmjét, Emmanuelle Seigner, Kristin Scott Thomas és Hugh Grant főszereplésével. Bruckner nagy esszéista és filozófus, de természetesen érdekli a politika is, a tavaszi elnökválasztási kampányban a konzervatív Francois Fillont támogatta.