Köröznek egy afgánt a calais-i migránsok közti verekedés miatt

Calais, 2018. február 2. Botokkal felfegyverkezett migránsok Calais-ban 2018. február 1-jén. Az észak-franciaországi városban afgán és eritreai migránsok többször összecsaptak egymással, tizenheten megsebesültek, négyen lövésektől életveszélyesen. (MTI/EPA/Johan Ben Azzouz)
Vágólapra másolva!
A hatóságok keresnek egy afgánt az észak-franciaországi Calais-ban tegnap történt, illegális bevándorlók között kirobbant verekedés miatt - közölte egy rendőrségi forrás.
Vágólapra másolva!

Az afgán és eritreai migránsok összetűzéseiben

21-en megsérültek, több helyszínen, öt embert meglőttek.

Négy eritreai fiatalember - 16-18 éves - súlyos lőtt sebekkel kórházba került, nyaki, mellkasi, altesti és gerinc sebesülésekkel, állapotuk életveszélyes.

Botokkal felfegyverkezett illegális bevándorlók Calais-ban Forrás: MTI/EPA/VOIX DU NORD/MAXPPP/Johan Ben Azzouz

A körözött 37 éves afgánt azzal gyanúsítják, hogy ő lőtt rá az eritreaiakra egy melegedőközpontnál, ahol délben ételt osztottak.

A prefektúra szerint a verekedés mintegy száz, kövekkel és rudakkal felszerelt ember között tört ki ott, ahol másfél évvel ezelőtt a városban felszámolták a hatóságok a dzsungelnek is nevezett tábort, és

ahol a 2015-ös migránsválság fellángolása mintegy 8 ezer migráns gyűlt össze.

Az összetűzések tegnap délután és este történtek.

Gérard Collomb belügyminiszter, aki a helyszínre utazott, elítélte a történteket. Azt mondta, hogy

Sebesült migránst ápolnak Calais-ban Forrás: MTI/EPA/VOIX DU NORD/MAXPPP/Johan Ben Azzouz

2017 július elseje óta ez a legsúlyosabb etnikumközi verekedés. Az akkori tömeges összetűzésnek 16 sérültje volt, egy súlyos. Egy másik konfliktus tavaly november 25-én tört ki két afgán csoport között.

Akkor öten sérültek meg.

A segélyszervezetek szerint Calais-ban jelenleg mintegy nyolcszáz illegális bevándorló él, míg a hatóságok szerint 550-600.