Halott kisfiút mosott partra a víz

2018.02.01. 15:23

Nem mindennapi lépést kellett tennie a texasi rendőrségnek, amikor egy halott kisfiú fotóját nyilvánosságra hozták. A gyerek holttestét a víz mosta partra három hónappal ezelőtt a texasi Galveston partjainál.

A rendőrség "kis Jacob"-nak nevezte el az ismeretlen kisfiút. Most abban bíznak, hogy valaki felismeri a képen a halott gyereket. A fiúról egyébként fantomkép is készült, amit Texastól Kentucky-ig óriásplakátokra helyeztek ki és az országos eltűnt gyermekek listájára is feltették -írja a Metro.

Josh Schirard rendőrségi szóvivő azt mondta, nagyon nehezen hozták meg a döntést, hogy ilyen jellegű képet nyilvánosságra hoznak, még akkor is, hogy retusálták, amennyire lehetet. A lényeg az volt, hogy a fiú felismerhető legyen, miután az vízből kiemelték október 20-án.

A szóvivő elmondása szerint

minden más ötletből kifogytak, a nyomozás elakadt, senki nem jelentkezett azzal, hogy keresne egy gyereket.

A fantomképForrás: AFP/NOTIMEX/Cortesía

Kis Jacob 3-4 év körüli, 13 kilogramm súlyú, barna hajú fiú.

A nyomozás során kiderült, a fiú testén már voltak erőszakra utaló nyomok, sérülések de nem ez okozhatta a halálát és nem is abba halt bele, hogy belefulladt a vízbe. A fiú tüdejében ugyanis nem találtak vizet, ami arra utal, hogy meghalt még azelőtt, hogy a vízbe került. Betegségre és más jellegű sérülésre utaló jel nem volt a gyerek testén. Körülbelül 12-48 órája lehetett a vízben, amikor partra vetették a hullámok. Az FBI 10 ezer dollár nyomravezetői díjat kínált fel annak, aki eljuttatja a fiú családjához a rendőröket.