Molotov-koktélt dobtak a mianmari vezető otthonára

AUNG SZAN SZÚ KJI
Rangun, 2018. február 1. Rendőrtiszt az Aung Szan Szú Kjí mianmari vezető ranguni otthonánál emelt barikád mögött 2018. február 1-jén, miután ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak a házra, ahol az államtanácsos régebben évekig élt házi őrizetben. A támadás időpontjában a Nobel-békedíjas politikus nem tartózkodott otthon. Senki sem sérült meg, csak az épületben keletkeztek kisebb anyagi károk. (MTI/AP/Min Kji Thein)
Vágólapra másolva!
Molotov-koktélt dobtak csütörtök reggel Aung Szan Szú Kjí mianmari vezető ranguni otthonára, ahol régebben évekig élt házi őrizetben - mondta el Zav Htaj kormányszóvivő.
Vágólapra másolva!

A támadás időpontjában a Nobel-békedíjas politikus nem tartózkodott otthon.

Senki sem sérült meg, csak az épületben keletkeztek kisebb anyagi károk - tette hozzá Htaj. A kormányfői szerepet betöltő mianmari államtanácsos ideje nagy részét a fővárosban, Najpjidóban tölti, és csütörtökön is éppen ott tartózkodott.

Rendőrök az Aung Szan Szú Kjí mianmari vezető ranguni otthonának bejáratánál 2018. február 1-jén. Ezen a napon ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak a házra, ahol az államtanácsos régebben évekig élt házi őrizetben. Forrás: MTI/AP/Min Kji Thein

Szú Kjí a közeljövőben fogja ünnepelni hatalomra kerülésének második évfordulóját. Pártja, a Nemzeti Liga a Demokráciáért 2016 áprilisában elsöprő többséggel nyerte meg a választásokat.

Aung Szan Szú Kjí csaknem harminc évig az ellenállás jelképe volt Mianmarban, és tizenöt évet élt házi őrizetben.

Rendőrtiszt az Aung Szan Szú Kjí mianmari vezető ranguni otthonánál emelt barikád mögött. Forrás: MTI/AP/Min Kji Thein

Hatalomra kerülése óta az őt övező dicsfény megkopott a rohingja menekültválság miatt. Tavaly augusztus vége óta a muszlim vallású kisebbség csaknem 690 ezer tagja keresett menedéket a szomszédos Bangladesben a mianmari hadsereg Arakán szövetségi állambeli műveletei elől.