Tönkre akarták tenni, mert migránsinvázióról és muszlim terrorról beszélt

migrations réfugiés TOPSHOTS Horizontal Migrants and refugees try to block a truck on one of the access road for the Eurotunnel on December 3, 2015 in Coquelles.
France's prisons watchdog condemned the government on December 2 for locking up migrants in a
Migránsok rohamoznak meg egy kamiont Calaisnál
Vágólapra másolva!
A muszlimok saját törvényeik szerint élnek Franciaországban, a muszlimok számára a polgári törvénykönyv a Korán, a külvárosi terror miatt az ott élő franciáknak el kell menekülniük, erről írt Eric Zemmour, a Le Figaro újságírója, esszéista és író a Francia öngyilkosság című, nagy sikerű könyvében.  Majd erről nyilatkozott egy olasz újságban, a Corriera della Serraban is. Nem most, az európai migránsválság kellős közepén. Hanem még 2014-ben. Valószínűleg túl korán, amikor mindez még sokkolta a francia társadalmat, és el sem akarták hinni, nem akartak szembenézni vele. Mindenesetre, a magukat rasszizmus ellen küzdőknek nevező jogvédők gyorsan beperelték. Az író először el is vesztette a pereket. A francia legfelsőbb bíróság viszont most kedden felmentette Eric Zemmourt.
Vágólapra másolva!

Eric Zemmourt az SOS Racisme nevű szervezet perelte be, első fokon nyert is. Az író azt is állította, hogy Franciaország a káosz és a polgárháború felé megy, a muszlimok nép a népben, azaz, egy különálló, párhuzamos társadalmat jelentenek Franciaországban. A szervezet - így szólt az ítélet - egytől ezer euróig jogosult, hogy fájdalomdíjat kapjon, a büntetés pedig 3 ezer euró volt.

Migránsok rohamoznak meg egy kamiont Calaisnál Forrás: AFP/Philippe Huguen

A keddi felmentő ítélettől nem volt különösebben boldog Eric Zemmour. Nem ünnepeltette magát, nem mondta azt, hogy előre látott sok mindent már 2014-ben, hanem csak annyit, hogy az ítélet igazából nem változtat semmit. Franciaország megy a káosz felé, a migránsinvázió folytatódik, az ő karrierjét pedig kettétörték. Az i-Télé, ahol szintén dolgozott és népszerű műsort vezetett, a per közben ugyanis kirúgta.

Eric Zemmour könyve és interjúja után az akkori szocialista belügyminiszter, Bernard Cazeneuve egyébként azt javasolta az embereknek, hogy tüntessenek Zemmour ellen.

Egy szocialista képviselő pedig felszólította az írót, hogy hagyja el Franciaországot.

Arról is beszélt a büntetést megsemmisítő ítélet után Zemmour, hogy a legnagyobb baj, hogy Franciaországban az ítélet (a társadalom ítélete) hamarabb születik meg, mint a tényleges, bírósági.

Ráadásul szerinte itt magáról a vitáról ítélkeztek: pontosabban arról, hogy nem lehet bizonyos dolgokról vitatkozni. Például a muszlimokról vagy a migránsokról.

Egyébként, nemrégen az egyik legrosszabb közbiztonságú párizsi előváros, Grigny kommunista polgármestere (PCF) feljelentette a bíróságon, mert Eric Zemmour azt mondta, hogy Grigny legveszélyesebbnek tartott része (La Grande Borne) már nem is Franciaország.