Történtek szexuális zaklatások a berlini szilveszteri rendezvényen

Németország szilveszter migráns
Köln, 2018. január 1. Megmotoznak egy férfit rendőrök a kölni főpályaudvarnál szilveszter éjszaka, 2017. december 31-én. Az ugyanitt a 2015-ös szilveszteri mulatságban nők ellen elkövetett támadások miatt megszigorították a biztonsági intézkedéseket a német nagyvárosok óévbúcsúztató utcai rendezvényein. (MTI/EPA/Sascha Steinbach)
Vágólapra másolva!
Történtek elszigetelt szexuális molesztálások Berlinben, a Brandenburgi kapunál tartott szilveszteri rendezvényen. Néhány esetet Kölnből is jelentettek.
Vágólapra másolva!

A gyanúsítottakat előállították - írta Twitter-fiókjában a berlini rendőrség.

A rendőrség egyik szóvivője hétfőn hajnalban a dpa hírügynökség érdeklődésére azt mondta, hogy tíz zaklatási üggyel összefüggésben hét embert vettek őrizetbe.

A német fővárosban idén először létesítettek úgynevezett "biztonsági zónát" az ünnepi eseményeken szexuális zaklatást elszenvedő nők számára.

A zónában a német vöröskereszt válsághelyzetekre kiképzett segítői várják az esetleges áldozatokat.

Megmotoznak egy férfit rendőrök a kölni főpályaudvarnál szilveszter éjszaka, 2017. december 31-én. Forrás: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A rendezvényszervezők közlése szerint több százezer látogatója volt vasárnap éjjel a Brandenburgi kapunál tartott szabadtéri showműsornak, amelyen mások mellett a Spider Murphy Gang rock-együttes és Conchita is fellépett.

Kölnben, ahol két évvel ezelőtt több száz nő fordult a rendőrséghez, mert szexuálisan zaklatták vagy meglopták őket a szilveszteri tömegben migránsok, ezúttal kilenc nő tett feljelentést molesztálás miatt, és reggelig három gyanúsítottat azonosítottak.