Lövöldözés Marylandben, több ember meghalt

Annapolis, 2018. június 29. Rendőrök a Capital Gazette című napilap szerkesztőségi épületénél Maryland szövetségi állam fővárosában, Annapolisban, miután lövöldözés történt a szerkesztőségben 2018. június 28-án. A támadásban öten meghaltak, huszonketten megsebesültek.
Vágólapra másolva!
A legfrissebb adatok szerint öten meghaltak, huszonketten megsebesültek egy lövöldözésben csütörtökön a marylandi főváros, Annapolis egyik lapjának szerkesztőségében - jelentette az amerikai sajtó.
Vágólapra másolva!

Első jelentések még négy ember haláláról és több sebesültről szóltak, hozzátéve, hogy a hatóságok egy gyanúsítottat elfogtak.

A rendőrség már elkapta a gyanúsítottat, aki a Capital Gazette szerkesztőségében kezdett el lövöldözni – írja a Fox News.

Rendőrök a Capital Gazette című napilap szerkesztőségi épületénél Maryland szövetségi állam fővárosában, Annapolisban, miután lövöldözés történt a szerkesztőségben 2018. június 28-án. A támadásban öten meghaltak, huszonketten megsebesültek. Forrás: MTI/AP/Jose Luis Magana

Állítólag egy másik fegyveres is van a helyszínen, de a rendőrség ezt még nem erősítette meg.

Később a rendőrség Twitteren közölte, hogy az épületet evakuálták, és felszólították a lakosságot, kerüljék el az időközben lezárt környéket.

A helyszínre tűzszerészeket is riasztottak, hogy lehetséges robbanószerkezetek után átvizsgálja az épületet.

Rendfenntartók és tűzoltóautók a Capital Gazette című napilap szerkesztőségi épületénél. Forrás: MTI/AP/Jose Luis Magana

Az asztalok alá bújtak

A Capital Gazette – amely az ország egyik legrégibb napilapja – egyik gyakornoka Twitteren kért segítséget:

– Egy fegyveres több embert is meglőtt az irodámban, néhányan közülük meghaltak – írta a lap egyik újságírója a Twitteren. További szemtanúk arról számoltak be, hogy a lap alkalmazottai

az asztalok alá bújva próbáltak a lövések elől fedezékbe húzódni.

– Teljesen meg voltam rökönyödve, amikor meghallottam az annapolisi tragédia hírét – írta Larry Hogan marylandi kormányzó Twitter-üzenetben.

Forrás: MTI/AP/Jose Luis Magana

A New York Daily News című bulvárlap értesülése szerint a történteket követően a New York-i rendőrség elővigyázatosságból megerősítette a nagyobb médiumok szerkesztőségeinek őrzését. A nagyvárosban ugyanakkor nem érkezett közvetlen fenyegetés a szerkesztőségek címére.