A Sargentini-jelentés bosszú a Fidesz győzelme miatt

Vágólapra másolva!
A Sargentini-jelentés elfogadása egy bosszú a Fidesz április kétharmados választási győzelme miatt, és büntetés azért, mert a magyar kormány továbbra sem hajlandó megnyitni az ország határait az illegális migránsok előtt - minderről Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője beszélt a jelentésről szóló szavazás után Brüsszelben.  
Vágólapra másolva!

Nagy többséggel elfogadta a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentést hétfőn az Európai Parlament (EP) Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE): a dokumentum szerint az országban fennáll a veszélye az európai értékek súlyos és módszeres megsértésének, s ezért indokolt a hetedik cikk szerinti eljárás megindítása.

Nem lett meg a kétharmada Sargentininek Forrás: Origo

Mindezzel kapcsolatban Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője azt mondta, a jelentéssel ki lett mondva, hogy az érintett EP-képviselők jobban tudják, hogy mit akarnak a magyar emberek, mint akik Magyarországon élnek.

tette hozzá. Gál szerint mindez jelentős eredmény a szeptemberi plenáris ülés előtt, ahol majd minősített többséggel szavaznak majd a jelentésről.

A mostani jelentés elfogadása egy bosszú a Fidesz április győzelme miatt, és büntetés azért, mert

a magyar kormány továbbra sem hajlandó illegális migránsokat befogadni -

mondta a politikus. Kiemelte, hogy olyan kérdések maradtak a jelentésben, aminek semmi köze nincsen az uniós joghoz. Ilyen például a magyar tankönyvek tartalma - mondta Gál Kinga. Számos egyéb kérdésben is kettős mércével mér a jelentés.