Késes támadás Bécsben, három ember életveszélyesen megsérült

Késes támadás, Bécs
Bécs, 2018. március 7. Helyszínelő rendőr egy bécsi utcán, miután egy késes támadó több embert megsebesített az osztrák fővárosban. (MTI/AP/Ronald Zak)
Vágólapra másolva!
Este 8 óra körül Bécsben, a Práterben egy férfi az utcán három, számára ismeretlen járókelőt összevissza szurkált, majd elmenekült. Az osztrák hírügynökség szerint a három ember sérülései életveszélyesek. Egyébként egy háromtagú családról van szó, egy osztrák család, apa, anya és felnőtt lányuk.
Vágólapra másolva!
Helyszínelő rendőr egy bécsi utcán, miután egy késes támadó több embert életveszélyesen megsebesített az osztrák fővárosban. Forrás: MTI/AP/Ronald Zak

A Der Standard először arról írt, hogy rajtuk kívül még egy embert megszúrt, menekülés közben. A Kronen Zeitung viszont úgy tudja, hogy nincs összefüggés a család megtámadása és a másik, az első esethez közeli késelés között. Utóbbi esetben két afgan migráns veszett össze, és az egyik megkéselte a másikat. Az osztrák rendőrség mindenesetre azt kéri a közelben lakó emberektől, hogy maradjanak otthon. Ebből arra lehet következtetni, hogy a rendőrség terrortámadásra gondol.

Az osztrák hírügynökség úgy tudja, hogy a késes merénylő találomra szurkált, tehát véletlen, hogy éppen azt a három embert, a családot szúrta meg.

Cikkünket folyamatosan frissítjük!