Csendesen és szisztematikusan készült a lövöldözésre a floridai fiatal

17 dead in US school shooting: sheriff  Horizontal

Tizenhét halottja van a floridai iskolai lövöldözésnek
Tizenhét halálos áldozatot követelt a február 14-én elkövetett floridai iskolai lövöldözés.
Vágólapra másolva!
Csendesen és szisztematikusan, egy teljes fegyverarzenállal készült a floridai iskolai lövöldözésre az a fiatal, aki tizenhét embert ölt meg szerdán - mondta Facsarné Werner Mária kriminálpszichológus az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Vágólapra másolva!

Az elkövető valószínűleg nagy bizalmatlanságot érzett, sérelmeket hordozott magában, mindezért bosszút forralt és meg akarta büntetni a környezetét - vélekedett a pszichológus.

A szakértő szerint ez a 19 éves fiatal egyértelműen magatartási problémákkal küzdött, mégis az iskola nem egy pszichológus bevonása mellett döntött, hanem inkább elküldték az intézménytől, és ez gyakorta megtörténik a problémás fiatalokkal.


A kriminálpszichológus utalt arra is, hogy az ilyen bűnügyekhez nagyban hozzájárulnak az egyesült államokbeli fegyvertartási szabályok és szokások.

- fogalmazott Facsarné Werner Mária.

A szakértő arra is emlékeztetett, hogy az Egyesült Államokban 2013 óta több mint 290 hasonló iskolai lövöldözés történt.

A kriminálpszichológus szerint ezek az esetek "példaként" is szolgálnak az elkövetőknek.

Tizenhét halálos áldozatot követelt a február 14-én elkövetett floridai iskolai lövöldözés. Forrás: AFP/Gaston De Cardenas

A floridai Parkland városka középiskolájában szerda késő délután történt lövöldözésben tizenheten vesztették életüket.

A kórházakban ápolt sebesültek száma tizenhat, közülük három állapota válságos.