Brutálisan gyilkoltak meg skandináv turistákat az Iszlám Állam emberei

Vágólapra másolva!
A két fiatal skandináv nő azért utazott Marokkóba, mert túrázással akarták tölteni az ünnepeket. Az egyik éjjel azonban négy férfi berontott a sátrukba, és kivégezték őket. A terroristák az egyik nőt élve lefejezték, az erről készült felvételt elküldték a nő ismerőseinek.
Vágólapra másolva!

A marokkói hatóságok közlése szerint a gyilkosság összes lehetséges gyanúsítottját letartóztatták.

Jelenleg 18-an vannak őrizetben, közülük négyen lehetséges elkövetőként.

Az első négy gyanúsított Marrákesből származik. A gyilkosság fő gyanúsítottja Abdesszamad Ejúd, aki társaival együtt hűséget esküdött az Iszlám Államnak - írja a 888.hu.

A 24 éves dán Louisa Vesterager Jespersen és a 28 éves norvég Maren Ueland Észak-Afrika legmagasabb pontjára, a Toubkal hegycsúcsra akartak eljutni, ezért utaztak Marokkóba az ünnepek előtt.

A túra egyik éjjelén négy férfi támadta meg őket a sátrukban, majd kivégezték őket.

Az egyik nőt lefejezték, a másik nő haláláról annyit tudni, hogy többször leszúrták. A holttestükre turisták találtak rá.

A gyilkosság után felkerült egy videofelvétel az internetre, amin az egyik nő lefejezése látható. A terroristák az áldozatnál lévő telefonnal közzétették a videót a saját édesanyja és az ismerősei számára a Facebook-oldalán keresztül. A felvétel hitelességét már a norvég rendőrség is megerősítette.

A dán miniszterelnök és a marokkói hatóságok terrortámadásként kezelik a gyilkosságot.

Legutóbb 2011-ben történt Marokkóban terrortámadás, akkor egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Marrákesben.