Szijjártó Péter visszautasította a svéd külügyminiszter pökhendi szavait

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2018. december 17. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a meghallgatásán, az Országgyűlés külügyi bizottságának ülésén a Parlamentben 2018. december 17-én. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Visszautasítja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Margot Wallström svéd külügyminiszter pökhendi, Magyarországot egy svéd napilapban kritizáló szavait – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium pénteken közleményben az MTI-vel. A miniszter válaszában hangsúlyozta, hogy a bevándorláspárti erők nem viselnek el semmilyen ellenvéleményt, egy dolgot azonban el kell fogadniuk: Magyarország minden körülmények között meg akar maradni magyar országnak.
Vágólapra másolva!

A magyar külgazdasági és külügyminiszter svéd kollégájának címzett válaszában hangsúlyozta, a skandináv ország bevándorláspárti kormánya belpolitikai válságba kormányozta Svédországot. „Jelenleg nem lehet tudni, hogy mikor lesz új kormánya Svédországnak, Margot Wallström mégis fontosnak érzi, hogy Magyarországot kritizálja” – tette hozzá Szijjártó Péter, aki egyúttal felhívta a nemzetközi közvélemény figyelmét, hogy

a magyar emberek egymás után harmadszor választották meg nagy többséggel az Orbán-kormányt.

A stabilitás pedig nagy érték egy ilyen kihívásokkal terhelt időszakban” – egészítette ki korábbi gondolatát. Szijjártó Péter szerint a bevándorláspárti svéd külügyminiszter Magyarországon kéri számon Európa egységét, miközben a saját hazája megosztott.

– hangsúlyozta a miniszter.

A Dagens Nyheter nevű svéd országos napilap internetes felületén csütörtökön megjelent interjúban Margot Wallström egyebek mellett azt mondta, hogy Magyarország problémás, mert egyedül akadályozza meg az Európaoi Uniót abban, hogy egységes hangon szóljon.