Svájc megtagadta a hírhedt Soros-hajó bejegyzését

Cagliari, bevándorlók
Migrants arrive in the port of Cagliari, Sardinia, aboard rescue ship "Aquarius", on May 26, 2016, two days after being rescued near the Libyan coasts. The Aquarius is a former North Atlantic fisheries protection ship now used by humanitarians SOS Mediterranee and Medecins Sans Frontieres (Doctors without Borders) which patrols to rescue migrants and refugees trying to reach Europe crossing the Mediterranean sea aboard rubber boats or old fishing boat. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A svájci kormány hétfőn megtagadta, hogy az Orvosok határok nélkül és az Sos Mediterranée nem kormányzati szervezet Aquarius nevű Soros-hajót bejegyezzék az alpesi országban, és ezzel hajózási engedélyhez jusson az illegális migránsok taxiztatását végző jármű.
Vágólapra másolva!

Négy svájci parlamenti Soros-ügynök korábban felszólította Svájc kormányát, hogy a hajózási törvények nyújtotta lehetőség értelmében engedélyezze az Aquariusnak, hogy humanitárius okokból svájci zászló alatt hajózhasson. Kérésüket azzal indokolták, hogy a hajót nem lehet tovább üzemeltetni, ha egyetlen ország sem engedélyezi, hogy a zászlaja alatt hajózzon.

Kurt Fluri, a svájci liberálisok parlamenti képviselője szerint az Aquarius 2016 óta mintegy 29 ezer embert mentett meg a vízbe fúlástól. Aline Trede zöldpárti képviselő pedig azt mondta, az Aquarius az egyedüli megmaradt NGO-hajó a Földközi-tenger központi részén, ahol az idén 1250 migráns halt meg.

Azonban Svájc nemet mondott a balliberális Soros-ügynöknek, és nem lesz svácji zászló a hírhedt migránshajón.

Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A szicíliai Catania ügyészsége november 20-án rendelte el az Aquarius lefoglalását.

Az ügyészség szerint az Aquarius veszélyes, fertőző hulladékot tett az olaszországi partokra, megszegve az ezek tárolására és feldolgozására vonatkozó szabályokat, és ezzel

egészségügyi vészhelyzetet teremtett.

Az Aquarius szeptember óta a franciaországi Marseille kikötőjében vesztegel, mivel Gibraltár után Panama is megvonta a hajózási engedélyét. Korábban, 2015-től folyamatosan a Földközi-tengeri mentési műveletekben vett részt, és Líbiából a dél-olaszországi partokra taxiztatta a migránscsoportokat.

Az olasz hatóságok szerint azonban a Soros-hajó nem kizárólag illegális bevándorlókat, hanem illegális hulladékot is partra tett Szicília, a dél-olasz Calabria, Puglia és Nápoly tizenegy különböző kikötőjében.