Az Iszlám Állam a német vasútvonalaknál is támadhat

S-Bahn Station Berlin Karlshorst Crime, Law and Justice CRIME Extremism ---
25 December 2018, Berlin: The S-Bahn station Berlin Karlshorst in the evening. After the damage to an overhead line in Berlin-Karlshorst, police re-examined the suspected crime scene on 25 December. According to the railway, the regional railway line between the Wuhlheide and Karlshorst S-Bahn stations was closed due to the operation. Three regional trains were diverted via Lichtenberg station. (to dpa "Damaged overhead line in Karlshorst - crime scene investigated again" of 25.12.2018) Photo: Fabian Fuchs/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Két különböző vasúti helyszínen is gyanús arab feliratokat és falfirkákat találtak Németországban. Egy baleset már történt, akkor nem sérült meg senki, most vizsgálják, hogy van-e összefüggés egy októberi és egy múlt hétvégi eset között.
Vágólapra másolva!

Vasárnap a német hatóságok egy elvágott vasúti felsővezetéket és tartókötelet találták Berlin-Karlshorst állomáson.

Hogy pontosan mi történt az egyik fő vasútvonalon, azt egyelőre a hatóságok vizsgálják, azonban a helyszínen találtak egy zászlót,

amely az Iszlám Államé, illetve arab betűkkel írt röplapokat is.

A B.Z. német hírportál értesülései szerint hatvan arab nyelvű röplapról van szü, de egy csáklya is volt a sínek mellett.

A hatóságok vizsgálják, hogy az eset összefüggésben van-e egy október 7-i esettel, amikor Nürnberg és München között egy acélsodrony ki volt feszítve egy vasútvonalra.

A kábel csak a helyi gyorsvasút (ICE) első ablakát rongálta meg.

Az Iszlám Állam zászlaját találták az elvágott felsővezeték mellett Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Fabian Fuchs

Nem csak a dokumentumok voltak a helyszínen arab nyelvvel írva, az egyik közeli híd pillérére is így fújtak fel egy graffitit.

Egyelőre nem tisztázott, hogy a két eset között van-e összefüggés, azonban a röplapok másolatai felkerültek az internetre, és azok mindenki számára hozzáférhetőek.

Ez utóbbi bűnténynek a helyszínén arab nyelvű fenyegető leveleket találtak.