Miközben Párizs lángokban állt, Macron miniszterelnöke szülinapozott

Édouard Philippe October 16, 2017 - Brussels, Belgium: French Prime Minister Edouard Philippe and the EU commission President (unseen) give a press briefing at the end of a bilateral meeting in the Berlaymont, the European Union Commission headquarter. -
Edouard Philippe
Vágólapra másolva!
Újabb botrány van kibontakozóban a francia kormányon belül, mert kiderült, hogy miközben Párizsban polgárháborús állapotok uralkodtak szombaton, a macroni rezsim miniszterelnöke, Édouard Philippe a születésnapját ünnepelte a barátaival, alig néhány utcányira az égő barikádoktól.
Vágólapra másolva!

A Marianne című francia hetilap értesülése szerint Philippe miniszterelnök szerdán töltötte be 48. életévét.

Édouard Philippe Forrás: AFP/DPA/Thierry Monasse

Egy ilyen „kerek" évfordulóhoz nagy buli is dukál,

ezt a kormányfő rendkívül kifinomult, szinte utánozhatatlan érzékkel és empátiával szombatra időzítette.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, szombaton egész Párizsban utcai harcok tomboltak, több százezer ember volt az utcákon, és aki nem a helyszínen volt, az a televízión keresztül nézte a lázadást.

Az egész város lángokban állt, de vidéken is súlyos összecsapások voltak az elégedetlen francia emberek és a macroni rezsimet fenntartó erőszakszervek között.

Egyetlen ember és barátai nem voltak elégedetlenek ezen a szombaton sem, sőt, ahhoz is volt kedvük, hogy ünnepeljenek.

A miniszterelnök és 30 fős baráti köre, köztük Gérald Darmanin közszolgálati miniszter és Sébastien Lecornu környezetvédelmi miniszter a december elsejét Philippe Párizs IX. kerületében levő lakásában töltötték,

A résztvevők ugyan azt állítják, hogy a miniszterelnök elég későn érkezett a buliba, és alig egy óra múlva már távozott is, mégiscsak furcsa, hogy

a háborús állapotok között is tudott időt szakítani saját ünneplésére.

A buliból állítólag egyenesen a párizsi prefektúrára ment, ahol köszönetet mondott a rendőrségnek. Arról, hogy miért, itt írtunk.

Egy résztvevő szerint „szerencsétlen" volt az időpont az ünneplésre, de joggal teszi fel a Marianne is a kérdést, hogy

Van, aki szerint ez is egy jó ürügy lesz az internacionalista, bevándorláspárti Macronnak arra, hogy miniszterelnökét lecserélje, és így próbáljon meg előremenekülni.

Közben Édouard Philippe bejelentette, hogy - Macron korábbi kijelentésével ellentétben, amely szerint tűzön-vízen át, de bevezetik az adóemelést - meghátrál, és

visszavonja az üzemanyagok adójának megemelését.

Ugyanakkor ez az eset is azt mutatja, hogy a bevándorláspárti Macron és alattvalói, a francia politikai elit teljesen elszakadt a valóságtól, nem érti a francia emberek problémáit, de nem is akarja megérteni, megoldani pedig végképp nem tudja azokat.

Olyan ez, mint amikor a Titanic már süllyedt, és a pincérek hozták a legjobb pezsgőt....