Megfertőzhették az újszülötteket a kórházi dolgozók

Vágólapra másolva!
Országszerte ellenőrizni fogják a szülészeteken a higiéniai követelmények betartását Romániában, miután több újszülött is Staphylococcus aureus baktériummal fertőződött meg a bukaresti Prof. Dr. Panait Sîrbu Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. 
Vágólapra másolva!

A bukaresti Grigore Alexandrescu sürgősségi kórház néhány nappal ezelőtt jelentette az egészségügyi igazgatóságnál, hogy október 24-e óta a Prof. Dr. Panait Sîrbu Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán született 15 babát utaltak be hozzájuk, és közülük tizenkettőnél igazolódott a Staphylococcus aureus baktériummal való fertőzés - írja a Maszol.ro.

Két esetben még várnak az eredményre.

Az egészségügyi igazgatóság ellenőrzést rendelt el a szülészeten. Az újszülött osztály 55 alkalmazottja közül negyvenkilencnél orrváladék-vizsgálatot végeztek.

Eddig tizenegyükről derült ki, hogy hordozza a baktériumot.

Az egészségügyi minisztérium tegnap este közölte, hogy a bukaresti szülészeten mától nem fogadnak új betegeket.

Amint kiürülnek a kórházi szobák, mindegyiket lezárják és fertőtlenítik.

A fertőzött dolgozók csak akkor állhatnak újra munkába, ha átestek a szükséges kezelésen, és negatív lett az újabb orrváladék-vizsgálat eredménye.

Mindeközben Bukarest állami- és magánszülészeteit is ellenőrzik, hogy betartják-e a higiéniai és fertőtlenítési szabályokat. Ezután az ország összes szülészetére is ki akarják terjeszteni a vizsgálatokat.