Éhes társai elől mentették meg az újszülött szirticápát

szirticápa, bécsi Tenger Háza
Vágólapra másolva!
A látogatók szeme láttára született feketeúszójú szirticápa a bécsi Tenger Házában. Mivel a többiek előbb-utóbb felfalták volna, az akvárium dolgozói kihalászták. A cápabébit megmentője után keresztelték el, így kapta a Jacek nevet.
Vágólapra másolva!

A bécsi akvarisztika közleménye szerint ritka, hogy fogságban feketeúszójú szirticápa születik. Most mégis megtörtént, hogy az egyik nőstény egy év vemhesség után a látogatók szeme láttára hozta világra kicsinyét. Szerencsére a szülésre az akvárium egyik dolgozója is felfigyelt, aki azonnal riadóztatta a kollégáit.

Forrás: Bécsi Tenger Háza

A kékcápaféléknél gyakori, hogy

az újszülött utódokat megeszik fajtársaik.

Az akvárium munkatársai villámgyorsan bevetették magukat: úszónadrágot és a búvárszemüveget ragadtak, majd hálókkal biztonságos helyre terelték a kis cápát, aki megmentője után végül a Jacek nevet kapta.

Forrás: Bécsi Tenger Háza

Az 50 centis és 740 grammos cápa jelenleg egy külön medencében lakik a tenyészállomáson, ahol pontosan nyomon tudják követni az étvágyát és a növekedését. Jacek jelenleg nyers szardíniafilét kap és rendszeresen megmérik a súlyát. Ilyenkor egyszerűen a hátára fordítják, amitől a cápafélék lemerevednek, így nem ficánkol a művelet közben.

A szirticápabébi jövő téltől lesz látható a Tenger Háza új, 30 ezer literes korallzátony-akváriumában, amelyet most építenek.