Fegyverekkel támadtak migránsok egy klubra

lövöldözés németország migránsbanda
Vágólapra másolva!
Egy tizennyolc fős migránsbanda támadta meg az egyik németországi klub biztonsági embereit, amiért korábban nem engedték be őket a szórakozóhelyre – számolt be a Voice of Europe.
Vágólapra másolva!

Pisztollyal és botokkal támadtak rá bevándorlók a Mono nevű éjszakai szórakozóhelyre a nyugat-németországi Bad Oeynhausenben vasárnap éjjel. A 18 fős, állig felfegyverzett banda tagjai több újság szerint is egy iraki család tagjai voltak.

A biztonsági kamera rögzítette az eseményeket, amin látszik, hogy két férfi a klub bejárata felé rohant és lövöldözni kezdtek az előcsarnokban, amíg a többiek a biztonsági személyzetet támadták meg, botokkal és puszta kézzel.

Két támadót a biztonsági személyzet közelről meglőtt.

Mindketten kórházba kerültek, de a sérüléseik nem életveszélyesek. A támadók egy része az autópályán keresztül elmenekült a helyszínről, őket még keresik a hatóságok. A német rendőrség az ügyről további részleteket nem árult el.

A klub üzemeltetője egy Facebook-posztban reagált az ügyre. Azt írták, hogy öt ittas férfit nem engedtek be a biztonsági őrök. Ezt azzal indokolták, hogy:

Forrás: Voice of Europe

Azonban ekkor a támadás még nem ért véget, később még többen jöttek vissza, és megtámadták a személyzetet. A vezető szerint a vendégek nem voltak veszélyben.

A bielefeldi ügyészség az ügy kivizsgálása érdekében egy 14 fős bizottságot hozott létre.