Eldurvult a Notting Hill-i karnevál, több száz embert fogtak el a rendőrök

Notting Hill fesztivál, karnevál, London
London, 2018. augusztus 27. A Notting Hill-i karnevál résztvevői a nyugat-londoni Notting Hill negyedben 2018. augusztus 27-én, a kétnapos utcabál második napján. A Karib-térségből származó londoniak 1966 óta minden évben megrendezik az utcai mulatságot. (MTI/AP/Tim Ireland)
Vágólapra másolva!
A kétnapos nyugat-londoni fesztiválon késelés is történt - közölte hétfő éjszaka a Scotland Yard. A rendőrök késeket, maróanyagokat és sokkolókat koboztak el a karnevál résztvevőitől, összesen 395 embert vettek őrizetbe. 
Vágólapra másolva!

Az őrizetbe vettek száma várhatóan nőni fog. A késelésben az áldozat nem sérült meg életveszélyesen.

A londoni rendőrség 373 embert, a brit közlekedési rendőrség további 25 embert vett őrizetbe az egymillió látogatót vonzó karneválon.

A Karib-térségből származó londoniak 1966 óta minden évben megrendezik az utcai mulatságot Forrás: MTI/AP/Tim Ireland

A Scotland Yard a kétnapos fesztivál idejére engedélyezte, hogy bárkit indok nélkül megállítsanak és átkutassanak. 141 embert kábítószeres visszaélés miatt, 65-öt fegyverbirtoklásért, valamint

8-at nemi jellegű bűncselekményért vettek őrizetbe.

A karneválon megemlékeztek a nyugat-londoni Grenfell Towerben tavaly nyáron kitört tűzvészben elhunyt hetvenkét emberre is, ugyanis a toronyház a fesztivál útvonalának közelében található.