Összedőlt egy móló a spanyol fesztiválon

Leszakadt egy móló több száz emberrel együtt Spanyolországban
Vágólapra másolva!
Több mint 250 ember megsérült, köztük öten súlyosan, miután leszakadt egy móló Spanyolországban egy zenei és sportfesztiválon - írja a BBC a honlapján.
Vágólapra másolva!

Egy tengerparti spanyol városban, Vigóban zenei és sportfesztivált tartottak a hétvégén. Vasárnap éjjel az O Marisquiño fesztiválon a kikötőben felállított színpadon éppen Rels B rapper adott koncertet, amikor éjfél körül a famóló egy része összedőlt.

A nézők egy része egy 30 méter hosszú, 10 méter széles, fából készült mólóról figyelte a műsort, amikor annak egy része beszakadt,

és az emberek a vízbe zuhantak - mondta el Abel Caballero polgármester az Antena3 kereskedelmi televízió reggeli műsorában.

A mólón több száz ember volt,

a baleset miatt 266 ember sérült meg, köztük öten súlyosan.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a rendőrség szerint senki sem halt meg. A legtöbben zúzódásokat, töréseket, fejsérüléseket szenvedtek el.

Mentőautóba tesznek egy hordágyon fekvő sérültet az északnyugat-spanyolországi Vigóban2018. augusztus 12-én éjjel. Forrás: MTI/EPA/Salvador Sas

A súlyos sérültek között ketten még 15 év alatti gyerekek az El Mundo információi szerint.

Amikor a móló kezdett összedőlni, nagy pánik tört ki az emberek, köztük sok gyerek és tinédzser között. Sokan próbáltak a móló épen maradt részében megkapaszkodni, néhányan a tengerbe zuhantak.

A mentésben több sürgősségi csapat is részt vett. Hőkamerákkal is keresték a sérülteket, és

búvárok merültek a tengerbe, hogy megnézzék, hogy senki sem rekedt a leszakadt szerkezet alá.

Rels B a tragédia után Twitter-üzenetben sok erőt kívánt a sérülteknek, és leírta azt is, hogy ha valaki nem találja rokonait vagy barátait, az keresse az erre a célra létrehozott információs portált.

A város polgármestere, Abel Caballero azt nyilatkozta, hogy kivizsgálják, hogy hogyan történhetett meg a tragédia.

Azt még nem tudni, hogy azért dőlt össze a móló, mert túl sok ember volt rajta, vagy azért mert túl gyenge volt a szerkezete, esetleg más tényező játszott közre a balesetben.

Enrique César López Veiga, a vigói kikötő parancsnoka azt valószínűsítette, hogy szerkezeti hiányosság miatt szakadthatott be a 20 évvel ezelőtt épített móló.

A tragédia után táskák, telefonok, különböző személyes tárgyak maradtak szerteszóródva a környéken.