Németország támogatást ad Boszniának a migrációs helyzet kezeléséhez

MERKEL, Angela; ZVIZDIC, Denis
Berlin, 2018. augusztus 13. Angela Merkel német kancellár és Denis Zvizdic boszniai kormányfő sajtótájékoztatót tart a berlini kancellári hivatalban 2018. augusztus 13-án. (MTI/AP/Miriam Karout)
Vágólapra másolva!
Németország támogatást nyújt Bosznia-Hercegovinának a migrációs helyzet kezeléséhez - közölte Angela Merkel német kancellár Berlinben, a balkáni migrációs útvonalon fekvő ország miniszterelnökével folytatott megbeszélése után.
Vágólapra másolva!

Az illegális migrációval szemben Bosznia-Hercegovinában is fel kell lépni - mondta Angela Merkel Denis Zvizdic kormányfővel tartott tájékoztatóján, hangsúlyozva:

Angela Merkel német kancellár és Denis Zvizdic boszniai kormányfő sajtótájékoztatót tart a berlini kancellári hivatalban. Forrás: MTI/AP/Miriam Karout

A problémát a gyökerénél kell kezelni,

a megoldás csak az Európai Unióval és azokkal az országokkal együtt lehetséges, amelyekből ezek az emberek érkeznek - tudatta a német kancellár.

Denis Zvizdic kiemelte, hogy

Az idén eddig mintegy 10 ezren érkeztek, és nagyjából hatezren ugyan már el is hagyták az országot, de vannak olyan "aggasztó" információk, amelyek szerint

Törökországból több tízezren indultak el Görögország és a balkáni útvonal felé

– tette hozzá.