Lezuhant egy húszszemélyes repülőgép a svájci Alpokban

Flims, 2018. augusztus 5. Graubünden kanton rendőrsége által közreadott kép egy Ju-52-es típusú húszszemélyes repülőgép roncsáról a svájci Alpok Piz Segnas-hegysége nyugati oldalán, Flims közelében 2018. augusztus 5-én. A sétarepülésre szakosodott Ju-Air vállalat Locarnóból Dübendorfba tartó járata az előző napon zuhant le 17 utassal és háromfős személyzettel a fedélzetén. Senki sem élte túl a balesetet. (MTI/AP/Graubünden kanton rendőrsége)
Vágólapra másolva!
Lezuhant egy húszszemélyes repülőgép a svájci Alpokban - jelentette a dpa német hírügynökség vasárnap Graubünden kanton rendőrségére hivatkozva. Azóta már tudni, hogy senki nem élte túl a szerencsétlenséget, 20 halottja van a balesetnek.
Vágólapra másolva!
Flims, 2018. augusztus 5. Graubünden kanton rendőrsége által közreadott kép egy Ju-52-es típusú húszszemélyes repülőgép roncsáról a svájci Alpok Piz Segnas-hegysége nyugati oldalán, Flims közelében 2018. augusztus 5-én. A sétarepülésre szakosodott Ju-Air vállalat Locarnóból Dübendorfba tartó járata az előző napon zuhant le 17 utassal és háromfős személyzettel a fedélzetén. Senki sem élte túl a balesetet. (MTI/AP/Graubünden kanton rendőrsége) Forrás: MTI/AP/Graubünden kanton rendőrsége/-------------------

A Ju-52-es típusú - 1939-ben készült - gép a rendőrség közlése szerint a Piz Segnas-hegység nyugati oldalán, 2540 méteres magasságban csapódott földnek. A tragédia még szombaton történt, a mentési munkálatokat a hegyi terep nehezíti.

A gépen 17 utas és háromfős személyzet fér el. Mindenki meghalt.

A járatot egy olyan cég üzemelteti, amely az Alpokat bemutató körrepülésekre szakosodott.

Forrás: MTI/EPA/Graubünden kanton rendőrsége/-------------------

Svájcban szombaton egy másik kisrepülő is balesetet szenvedett, a Luzern melletti Hergiswilnél. Annak a tragédiának négy halálos áldozata van, egy kétgyermekes helyi család tagjai.