Svédország elrettentő példa lett a migránsok miatt

Svédországi migránsok
STOCKHOLM, SWEDEN - AUGUST 9: Afghani refugee children stage a protest after Swedish immigration office denied their asylum requests, in front the Parliament building in Stockholm, Sweden on August 9, 2017. Atila Altuntas / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Egy japán közgazdász a tömeges bevándorlással kapcsolatban elrettentő példának nevezte Svédországot. A szakértő szerint Japánnak nem szabad Svédország sorsára jutnia.
Vágólapra másolva!

A közgazdász véleménye alapján a felkelő nap országának alaposan meg kell fontolnia, hogy milyen migrációs politikát akar folytatni a jövőben, és milyen kapukat szeretne nyitva hagyni a külföldi munkavállalók előtt - írja a 888.hu a Breitbart cikkére hivatkozva.

Takaaki Mitsuhashi érvelése szerint

Takaaki Mitsuhashi Forrás: zetaboards.com

A közgazdász határozottan kijelentette, hogy

Japánnak nem szabad elkövetnie Svédország hibáit.

Mitsuhashi az új japán reformokkal kapcsolatban fejtette ki a véleményét, melyek megoldásokat keresnek a gyorsan öregedő japán társadalom munkaügyi problémáira.

A közgazdász elmondása szerint, bár szívesen látja a külföldieket országában, mégsem szabad Svédország sorsára jutnia a távol-keleti szigetországnak.

– hangsúlyozta a közgazdász, negatív példaként szemléltetve a svéd mindennapokat.

Takaaki Mitsuhashi elemzésében arról is beszélt, hogy korábban ellátogatott az egyik ilyen stockholmi no-go zónába, ahol elmondása szerint

a helyi vállalkozásoknak igencsak meggyűlt a baja a bevándorlókkal, a bűnözés és erőszak miatt élhetetlenné vált a környék.

"Bármi is volt a hely, ahol jártam, az biztos, hogy nem Svédország volt. Mi ezt nem akarjuk Japánban"
– írta le benyomásait a közgazdász.

Afgán migránsok tüntetnek Stockholmban Forrás: AFP/Anadolu Agency/Atila Altuntas

Elmondása szerint Svédország tökéletes példa arra, hogy lássuk, mi történik, ha kinyitjuk a kapukat a tömeges bevándorlás előtt.

– értékelte a helyzetet, hozzátéve, hogy a bevándorlók foglalkoztatottsági rátája igencsak alacsony, így

a munkaerőhiány betapasztására sem szolgált megoldásként a bevándorlás erőltetése Svédországban.

Egy 2017-es tanulmány szerint egyébként a tősgyökeres svédek munkanélküliségi rátája 3,9%, míg a külföldön születetteké 21,8%.