A német elnök szerint Németország a migránsok nemzete

diplomacy Horizontal
(FILES) This file photo taken on June 01, 2016 shows German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier addressing a press conference on June 1, 2016 in Berlin. In an interview, that is to appear on June 19, 2016 in the Bild daily, Steinmeier criticizes the NATO policy towards Russia. / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Vágólapra másolva!
Frank-Walter Steinmeier bejelentette, hogy olyan emberek, mint igaz németek, nincsenek.A német elnök a berlini Bellevue Palotában tartott beszédet egy kis csoport török származású német állampolgárnak, hogy velük beszéljen a migrációról, és arról, milyen „sikeres” az integráció Európában és Németországban. 
Vágólapra másolva!

A mindössze csak szimbolikus hatalommal rendelkező államfő beszédét azzal kezdte, hogy elítél minden bűncselekményt és támadást, mely a külföldi származású embereket érint.

Azokról az esetekről „természetesen” nem beszélt, amelyeket a migránsok követnek el

– írja a 888.hu.

Frank-Walter Steinmeier Forrás: AFP/John Macdougall

Steinmeier szerint szégyen Németországra nézve az előítéletesség, amit az emberek többsége a bevándorlókkal szemben érez.

„A rasszizmus és a kirekesztés veszélyezteti a demokráciánkat. Azért jönnek hozzánk folyamatosan a bevándorlók, mert mi kértük, hogy jöjjenek” – tette hozzá az elnök, külön kitérve a török származású hallgatóság előtt Mesut Özil esetére, akit a nyári focivébé után szétszedtek, amiért

Mondani sem kell, a németekkel szemben Steinmeier a törökökkel értett egyet, és mindenben megvédte Mesut Özilt, akit

szerinte sokan csak azért bántanak a gyenge teljesítménye miatt, mert rasszisták.

A világbajnokság után a török származású Özil lemondta a válogatottságot.

A török hallgatóság előtt történő behódolás itt még mindig nem ért véget, hiszen az elnök külön hálás a török bevándorlóknak, valamint azok családjainak, akik hozzájuk csatlakoztak Németországban, hiszen szerinte nélkülük most a német társadalom és a gazdaság nem lehetne olyan színes, gazdag és erős, mint mostanság.

– jelentette ki Steinmeier.

A tudósítások szerint a politikus az ekkor már nagyon elégedett török származású közönségnek azt is részletezte: olyan egyszerűen nincsen, hogy egy németnek újra meg újra ki kell érdemelnie jogait, és a hatóságok visszavonják az állampolgárságát, mert korábban helytelenül viselkedett, akkor a bevándorlók esetében ilyen miért lehetséges.

Nincs olyan, hogy jó vagy rossz szomszéd. Nincs olyan, hogy valaki félig vagy teljes egészében német, és nincsenek „újnémetek” sem

– közölte Steinmeier, majd a biztonság kedvéért nyomatékosította, hogy