"Gyere ki a vízből, különben meghalsz! Mi nem mentjük meg a segged!"

Vágólapra másolva!
Öt fiatal tavaly júliusban rögzítette, ahogy egy 31 éves mozgáskorlátozott férfi, Jamel Dunn beleesik egy flordiai tóba és fuldoklik. A kamaszok nem segítettek a férfin, inkább gúnyolták és kinevették. Az ottani törvények szerint ilyen helyzetben senki sem kötelesek segíteni, nem is vádolták meg őket.
Vágólapra másolva!

A felvételen látszik, hogy a mozgáskorlátozott férfi fuldoklik, a feje el-eltűnik a víz alatt. Eközben az öt fiatal folyamatosan gúnyolja a haldoklót, és amikor az segítségért kiált, mindegyikük kineveti a férfit az Orlando melletti Cocoában.

- kiabálják oda neki.

Néhány másodperccel később pedig egyikük azt mondja:

Erre újra felnevetnek. Egyikük megkérdezi, nem kellene-e hívniuk a rendőrséget, de a többi azonnal lebeszéli erről.

https://www.youtube.com/watch?v=ctN99VRsttM

Bár a felvételen nem látszanak a kamaszok, a videót feltöltötték a YouTube-ra. Ott látta meg a halott férfi egyik rokona, aki azonnal jelentette a rendőrségen.

A holttestet csak négy nap múlva találták meg.

A rendőröknek sikerült beazonosítaniuk a kegyetlen tinédzsereket. Mindegyiküket elfogták és kihallgatták. Beismerték, amit tettek.

Azzal védekeztek, hogy marihuánás cigarettát szívtak az eset előtt.

A rendőrök vádemelési javaslattal zárták le a nyomozást, a fiatalok ugyanis nem jelentették be a halálesetet. Az ügyészség viszont elutasította ezt, mivel

nincs olyan törvény Floridában, amely segítségnyújtásra kötelezné a lakosságot.

Még csak azért sem büntethetik meg a fiatalokat, amiért nem jelentették, hogy látták meghalni a férfit. Az amerikai államban erre csak az egészségügyi dolgozókat és az idősgondozókat kötelezik - írja az insideedition.com.