Villám csapott több emberbe, sokan megfulladtak a monszun miatt Srí Lankán

Heavy Rain in Sri Lanka's Colombo FLOOD Sri Lanka May natural disaster RAIN South Asia Sri Lankan heavy rain rainfall 2018 colombo photography floodwater submerged Sri Lankan Capital Capital of Sri Lanka
COLOMBO, SRI LANKA - MAY 22 : Sri Lankans wade through a submerged road after heavy rain in Colombo, Sri Lanka on May 22, 2018. Chamila Karunarathne / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Huszonhárman haltak meg az éves monszunnal érkező szélsőséges időjárás miatt Srí Lankán. Az áradások és a földcsuszamlásveszély miatt hetvenötezer embert kellett kitelepíteni.
Vágólapra másolva!

Pradíp Kodippili katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, hogy öt áldozattal villámcsapás végzett, és többen megfulladtak.

Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Chamila Karunarathne

A napokban további heves esőzés várható - mondta Kodippili. A hatóságok több déli körzetben földcsuszamlás veszélyére hívták fel a figyelmet.

- mondta a szóvivő.

Forrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Chamila Karunarathne

Számos tengerparti településen és halászfaluban is vörös riasztást adtak ki a heves széllökések miatt.

A hadsereg és a rendőrség több ezer tagja segíti a lakosságot az érintett körzetekben.

Forrás: AFP/Ishara S. Kodikara

A monszunt kísérő időjárási jelenségek legalább négyezer házban tettek kárt. Gampaha körzetben több útszakasz víz alá került, és a közlekedési nehézségek miatt az összes iskolát bezárták a térségben.

Maitripala Sziriszena elnök és Ranil Vikremeszinghe kormányfő a múlt héten utasította az illetékes hatóságokat, hogy nyújtsanak azonnali segítséget az érintetteknek.