Dokumentumok bizonyítják: Soros beavatkozik több ország belügyébe

Hamburg G20 közbeni tüntetés
Anti-G20 Summit protesters during clashes with riot police on July 7, 2017 in Hamburg, Germany. Authorities are braced for large-scale and disruptive protests as Leaders of the G20 group of nations arrive in Hamburg for the July 7-8 G20 summit. (Photo by David Speier/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Thomas J. Fitton, a konzervatív kötődésű, washingtoni oknyomozó szervezet, a Judicial Watch elnöke olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra bírósági úton, amelyekből egyértelműen kiderül, hogy a bevándorláspárti spekuláns világszinten baloldali szervezeteket tart ki dollármilliárdokból az amerikai adófizetők pénzén.
Vágólapra másolva!

Soros György a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül 2018-ig összesen 18 milliárd dollárt adott arra, hogy az ő érdekeinek megfelelően befolyásoljon különböző politikai folyamatokat, és végül a bábjait juttassa vezető pozíciókba - írja a Breitbart.

Thomas J. Fitton, a Judicial Watch elnöke Forrás: Getty Images/Mark Wilson

A dokumentumok alapján Macedóniában,

Soros a bevándorlásellenes jobboldali Nikola Gruevski vezette kormány megdöntése érdekében 5 millió dollárt költött

az amerikai külügyminisztériumon (State Department) keresztül a második Obama-adminisztráció ideje alatt.

A spekuláns próbálkozásai sikerrel jártak, és Gruevski 2016 januárjában megbukott.

A milliárdos a Nyílt Társadalom Alapítvány által rengeteg pénzt fektetett Romániába és Kolumbiába is azért, hogy elérje a számára kívánatos belpolitikai változásokat.

A Freedom of Information Act, azaz az információs szabadságról szóló törvényt kihasználva Thomas J. Fitton a Judicial Watch oknyomozó csoport nevében 2017 októberében pert indított a Nyílt Társadalom Alapítvány, a külügyminisztérium és az Amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség (USAID) ellen azért, hogy

hozzák nyilvánosságra miként szerzett Soros befolyást Romániában és Kolumbiában,

az amerikai állampolgárok adójából.

Kolumbia

A dél-amerikai államban a következőkről derült ki, hogy a Soros-alapítványával kapcsolatban állnak: Fundacion Ideas para la Paz; La Silla Vacia című baloldali lap; DeJusticia; Corporacion Nuevo Arco Iris; Pazy Reconciliacion; Global Drug Policy Program és a Las Dos Orillas című szélsőbaloldali hírportál.

Valamennyi ottani sorosista szervezet be van kötve Kevin Whitakerhez, aki az Obama-kormányzat által 2014-ben Kolumbiába kinevezett amerikai nagykövet.

Az Open Society Program on Independent Journalism (Nyílt Társadalom Program a Független Újságírásért) 2014-ben

12,8 millió dollárt kapott a spekulánstól.

Soros György Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand

A program igazgatója, Maria Teresa Ronderos elindított egy honlapot, ami a tavalyelőtt lezárult kolumbiai polgárháború történetét dolgozza fel az Egyesült Államok nézőpontjából, erre az Amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségtől is kapott pénzt, de az még nem nyilvános, hogy mennyit.

A Fundacion Ideas para la Paz, alapítvány szintén az 50 évig tartó polgárháború eseményeivel foglalkozik, és erre 200 ezer dollárt kapott Sorostól.

A Kolumbiai Nemzeti Felszabadító Hadsereghez kötődő Corporacion Nuevo Arco Iris nevű szervezetet 1 millió dollárral támogatta a milliárdos.

2016-ban a Nyílt Társadalom Alapítvány összesen 3,3 millió dollárt fektetett kolumbiai politikai jellegű tömörülésekbe.

Az amerikai külügy további 5 millió dollárral támogatott helyi politikai csoportosulásokat.

Románia

A balkáni országban a Romanian Center for Independent Journalism (Független Újságírásért Romániai Központ) Sorostól 17 ezer dollárt kapott.

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke tavaly márciusban azt mondta, hogy

Sorosnak két igazán megbízható embere van keleti szomszédunkban.

Az egyik

Monica Macovei volt kommunista ügyész, később igazságügyi miniszter, jelenlegi EP-képviselő,

aki első számú létrehozója volt a Korrupcióellenes Ügység (DNA) nevű külföldről irányított szervezetnek.

Macovei hallgatója volt a milliárdos budapesti egyetemének, a CEU-nak.

Monica Macovei Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A spekuláns másik megbízható katonája

Renate Weber liberális EP-képviselő, aki a Román Helsinki Bizottság alelnöke, majd a helyi Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatója volt.

Weber tagja az Európai Unió Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának (LIBE), amely Soros parancsára Magyarországot próbálja állandóan lejáratni.

Számos dokumentumot még nem hoztak nyilvánosságra azzal kapcsolatban, hogy

Soros és emberei milyen célokra költik az amerikai állampolgárok adóját külföldön,

de Thomas J. Fitton tovább fog perelni ennek érdekében.

Soros hétfőn Brüsszelbe megy, a brüsszeli vezetők ismét államfőnek kijáró tisztelettel fogják fogadni. Magyarországról és a migránsok betelepítéséről is szó lesz. De előtte - ahogy arról sokat írtunk - egyik hűséges katonája, a szereplésmániás, kirúgott rendezőhallgató, Gulyás Márton Budapesten próbál felfordulást csinálni külföldi, agresszív bértüntetők segítségével. Hogy Hamburghoz hasonló utcai háborút provokáljanak.