Halálosan megfenyegettek muszlim migránsok egy diákot Németországban, mert nem hisz Allahban

illegális bevándorló menekült migráns Németország
Wegscheid, 2015. október 28. Ausztriából érkezett bevándorlók egy átmeneti szállásra mennek a németországi Wegscheid közelében 2015. október 28-án. (MTI/EPA/Armin Weigel)
Vágólapra másolva!
A diák édesapja hozta nyilvánosságra a lánya esetét. A muszlim vallású csoporttársai halálosan megfenyegették a lányt, mert nem hisz Allahban.
Vágólapra másolva!

A berlini iskolában a gyerekek több mint 70%-a német. A lány édesapja azt mondta a Berliner Zeitungnak, hogy

muszlim hallgatók támadták meg a gyerekét, mert nem hisz Allahban. Az egyik muszlim vallású diák azzal is fenyegetőzött, hogy megölik.

Ugyanebben az iskolában egy másik vallási indíttatású zaklatási eset is történt. Az egyik – szintén muszlim – diák megkérdezte az egyik osztálytársát, hogy az zsidó-e. Az (egyébként törékeny, vékony) kislány azt felelte, hogy igen.

Ezek után a muszlim diák többször fenyegetőzött, és hangosan ordibált vele, és folyamatosan, fenyegetően ismételgette a zsidó szót.

Az iskolát is megkérdezte a Berliner Zeitung. Az igazgató azt nyilatkozta, hogy komolyan veszik az ilyen bejelentéseket, és azt tervezik, hogy hamarosan találkoznak a két gyerek szüleivel.

Mindennaposak a konfliktusok a migránsokkal

Németország nagyvárosaiban – különösen Berlinben – a diákok közötti vallási konfliktusok szinte mindennapossá váltak. A muszlim diákok egészen egyszerűen nyomást gyakorolnak, zaklatják és kínozzák azokat a diáktársaikat, akik például nem követik a Ramadánt, az iszlám böjt hónapját. Az antiszemita megjegyzések szintén mindennaposak az iskolák életében.

– mondta az egyik rendőrségi vezető.
Körülbelül három éve kezdődtek a rendszeres vallási zaklatások az iskolákban – és ami

megdöbbentő, egészen kicsi kortól már jelen van. 7-8 éves gyerekek is egymásra támadnak.

A berlini kislány édesapja természetesen felháborodott, hogy az iskola igazgatója nem veszi elég komolyan ezeket a zaklatásokat, és egyáltalán nem jár el az ilyen – és egyébként egyre sűrűbben előforduló – vallásos zaklatási ügyekben. Az lenne jó, ha az osztálytermekben rendszeresen foglalkoznának a tolerancia és a vallásszabadság témájával – mondta.

Wegscheid, 2015. október 28. Ausztriából érkezett bevándorlók egy átmeneti szállásra mennek a németországi Wegscheid közelében 2015. október 28-án. (MTI/EPA/Armin Weigel) Forrás: MTI/EPA/DPA/Armin Weigel

Az iskola korábbi igazgatója elmondta, hogy valóban komolyan kell venni az ilyen típusú fenyegetéseket. „Amikor én voltam az igazgató, mindig meghallgattam vita esetén a két félt, aztán intézkedtem. Három esetben is történt vallásos zaklatási ügy, ilyenkor a szülőket is behívattam, sőt, volt, amikor a rendőrség folytatta az eljárást."

Az iskolában egyébként rövidesen válságközpontot hoznak létre, hogy az ilyen ügyeket kezelhessék – ugyanis a vallási zaklatások egyre gyakoribbak. Olyannyira súlyos a helyzet, hogy az igazgatónak jelentenie kellett a rendőrségen egy esetet, amikor a diákok internetes csoportjában az ISIS lefejezéseiről készült videókat találtak. Erről a szülőket is értesítették.

Sok probléma van

Az általános iskola jelenlegi vezetése a következő néhány napban találkozik majd a gyerekek szüleivel. Bár az igazgató írt egy levelet az apának, hogy mivel az incidens régebben történt,

tekintsék ezt elévültnek,

ezzel az apa nem ért egyet, hiszen a gyerekének óriási traumát okozott a fenyegetés.

Egyébként az igazgató nem tagadja a problémákat. „A hallgatók több mint 70%-a német. Közülük is, de a muszlim gyerekek közül is sokan nem jártak óvodába, és soha nem találkoztak még más kultúrájú, más vallású gyerekkel" – mondta. Szerinte a kulturális túlterhelés miatt nem lehet elkerülni a kisebb konfliktusokat az iskolákban.

Az édesapa – akinek a lányát megfenyegette a muszlim osztálytársa – azt mondta, 26 évvel ezelőtt menekültként érkezett Németországba, és tisztában volt vele, hogy meg kell tanulnia németül, és meg kell felelnie a nyugati értékeknek, a kultúrának. Az iskolában és a lakókörnyezetében is azt tapasztalja, hogy

a muszlim bevándorlók ezt nem így gondolják, és egyáltalán nem fogadják el azokat, akik nem muszlimok.

Nem hajlandók alkalmazkodni a környezetükhöz, és inkább radikalizálódnak. Szerinte már nincsenek valódi megoldások az integrációra. Ő ki is vette a lányát abból az iskolából, és átíratta egy másikba, ahol kevesebb a muszlim gyerek.